Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' is een prachtige vaste plant met decoratief geveerd blad en pluimen van roze bloemen. Deze astilbe groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'Dusseldorf' is een sterke soort die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ideaal voor in borders, langs vijvers of in wildere tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' verliest in de winter zijn bladeren en is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit met pluimen in verschillende kleuren. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' is winterhard tot -20 graden Celsius. Het kan goed overleven in ons Nederlandse klimaat tijdens de winter. Het is geschikt voor in de tuin als vaste plant.

  Astilbes zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereisen weinig aandacht. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende bodem en doen het goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Regelmatig water geven en mulchen kan helpen om de plant gezond te houden.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' heeft ongeveer 30 - 50 cm ruimte nodig tussen andere planten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht krijgt en niet verstikt raakt door te dicht op andere planten te staan. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Astilbe planten gedijen goed in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Ze kunnen zelfs beter groeien in de schaduw dan in direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal floreren.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1 à 2 keer per week water. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels te nat worden.

  Ja, Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn bloemen met nectar en bloeit in de zomerperiode. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  Astilbes trekken vlinders en bijen aan, wat goed is voor de biodiversiteit in de tuin. De plant zorgt ook voor beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Astilbe bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De bloemen zijn pluimen in diverse kleuren zoals roze en wit.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' kan het beste geplant worden op een locatie met halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' is geschikt voor tuinen en borders.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Ze zijn voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplanten en worden niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare planten en decoratieve planten in de tuin.

  Astilbe planten hebben dichte, pluimvormige bloemen die geluid niet dempen. Deze planten zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin en hebben geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het feit dat de plant dichte vegetatie vormt, kan het geluid enigszins absorberen, maar dit is minimaal.

 • Astilbe planten moeten elk voorjaar worden teruggesnoeid tot aan de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en bruine bladeren regelmatig om de gezondheid en uitstraling van de plant te behouden. Het verwijderen van oude, dode stelen kan ook helpen om de plant langer gezond te houden.

  Astilbe 'Dusseldorf' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de wortels en vermijd het blad om schimmel te voorkomen.

  Astilbes groeien het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd kalkrijke grond voor deze planten.

  Astilbes prefereren een vochtige, goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Ze gedijen het best in een bodem met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes.

  Astilbes gedijen het best op een vochtige en schaduwrijke standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vermijd te veel direct zonlicht. Deze planten zijn ideaal voor onder bomen of langs een vijverrand.

  Astilbe heeft over het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar extra mulch kan helpen bij strenge vorst. Vermijd het gebruik van kunstmatige beschermingen, zoals plastic, omdat dit de plant kan verstikken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Astilbe prefereren een vochtige grond en halfschaduw. Ze bloeien van juni tot augustus en kunnen na de bloei worden teruggesnoeid. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Astilbes hebben graag een voedzame bodem en kunnen worden bemest met organische mest in het voorjaar. Daarnaast kunnen ze in het groeiseizoen nog eens extra worden bijgemest met een universele meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen heeft om gezond te groeien en bloeien.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' bloeit beter wanneer mulch wordt toegepast rond de plant. Mulch houdt de bodem vochtig en onderdrukt onkruid. Het beschermt ook de wortels tegen temperatuurwisselingen.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een zure pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de grond regelmatig te testen en, indien nodig, te corrigeren met behulp van zure grondverbeteraars. Het is niet aanbevolen om deze planten te kweken in alkalische grond.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren op luizen, slakken en kevers. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden ingezet en kan de plant indien nodig worden behandeld met biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Astilbe (Japonica Grp) 'Dusseldorf' is een prachtige vaste plant met decoratief geveerd blad en pluimen van roze bloemen. Deze astilbe groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. 'Dusseldorf' is een sterke soort die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Ideaal voor in borders, langs vijvers of in wildere tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.