Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Mainz' is een prachtige vaste plant met donkergroen blad en mooie pluimen van kleine roze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en wordt ongeveer 60-80 cm hoog. 'Mainz' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Het is een uitstekende keuze voor in de border of als bodembedekker onder bomen. Astilbe 'Mainz' is een geliefde plant bij vlinders en bijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' is een bladverliezende plant. Tijdens de herfst verliest hij zijn groene bladeren. In het voorjaar groeien er weer nieuwe bladeren aan.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus prima overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen gedijen in vochtige, schaduwrijke omgevingen. Ze vereisen regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om volgende bloei te bevorderen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt en voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, Astilbe planten groeien goed in de schaduwrijke omgeving. Ze gedijen het beste op vochtige, goed doorlatende grond en kunnen zelfs in diepe schaduw overleven. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Astilbe planten hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Pas de frequentie aan afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Astilbe planten zijn over het algemeen niet aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun dichte bloemstructuren. Deze planten worden voornamelijk gekweekt vanwege hun aantrekkelijke bladeren en bloemen en zijn populair vanwege hun kleurrijke en langdurige bloei. Astilbe behoort tot de groep van tuinplanten die voornamelijk worden gebruikt voor decoratieve doeleinden.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook beschutting voor kleine dieren en helpt bij het creëren van een diverse en evenwichtige tuinomgeving.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduw. De plant kan echter ook enige zon verdragen, maar vermijd de volle zonuren in de middag. Het is belangrijk om de plant voldoende vochtig te houden, vooral bij hogere temperaturen.

  Nee, Astilbe wordt niet beschouwd als eetbaar en is giftig voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van huisdieren en kinderen te houden vanwege de giftige eigenschappen.

  Astilbe planten hebben de mogelijkheid om geluid enigszins te dempen vanwege hun dichte groei en bladeren. Echter, ze zullen geen significant geluidsdempend effect hebben. Astilbe planten zijn voornamelijk gekozen vanwege hun aantrekkelijke bloemen en bladstructuur, niet vanwege hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Astilbe moet in het voorjaar gesnoeid worden door de oude bloemstelen en bladeren tot aan de grond af te knippen. Het kan ook nuttig zijn om dode of beschadigde bladeren gedurende het groeiseizoen te verwijderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en mest krijgt na het snoeien.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbes gedijen goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond licht zuur tot neutraal is. Het regelmatig aanvullen van voedingstoffen in de potgrond kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Het wordt aanbevolen om organische stof toe te voegen aan de bodem om de plant gezond te houden. Deze plant gedijt goed in humusrijke en vruchtbare grond.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' gedijt het beste op een vochtige en goed doorlatende bodem. De plant groeit het liefst op een halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind.

  Astilbe planten hebben winterbescherming nodig in de vorm van een dikke laag mulch of bladeren. Dit beschermt de plant tegen vorst en zorgt ervoor dat de wortels niet bevriezen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om schimmel te voorkomen.

  Astilbe heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige grond. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar zal de plant gezond houden. Oude bloemen kunnen afgeknipt worden om de bloei te verlengen.

  Astilbes hebben geen specifieke bemesting nodig, maar kunnen wel profiteren van organische stof zoals compost. Gebruik een algemene siertuinmeststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot zwakke stelen en minder bloemen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' profiteert van een mulchlaag. Mulch houdt de grond vochtig en onderdrukt onkruid. Het verbetert ook de bodemstructuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de optimale groei en bloei van de plant te bevorderen. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen leiden tot beperkte groei en gezondheidsproblemen voor de plant.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Mainz' kan last hebben van slakken en bladluizen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op deze plaaginsecten en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of het plaatsen van slakkenkorrels. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemstelen kan helpen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Astilbe 'Mainz' is een prachtige vaste plant met donkergroen blad en mooie pluimen van kleine roze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en wordt ongeveer 60-80 cm hoog. 'Mainz' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Het is een uitstekende keuze voor in de border of als bodembedekker onder bomen. Astilbe 'Mainz' is een geliefde plant bij vlinders en bijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.