Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Astilbe 'Montgomery' is een prachtige vaste plant met sierlijke, roze bloempluimen die in de zomer bloeien. Deze plant staat bekend om zijn opvallende bladkleur, met bronzen tot paarsachtige tinten. 'Montgomery' gedijt het beste in vochtige grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Hij kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm en trekt vlinders en bijen aan. Deze Astilbe is een mooie toevoeging aan een border of schaduwtuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een vaste plant die terugkomt in de tuin.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Ze kunnen dus goed overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op de winter door bijvoorbeeld bladeren rond de plant te leggen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt aan de verzorging. Regelmatig water geven en een plekje in de halfschaduw zorgen voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Astilbe Japonica Grp 'Montgomery' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Houd ook rekening met de omringende planten en hun ruimtevereisten.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen goed gedijen in de schaduw. Ze bloeien zelfs vaak rijker in de schaduw dan in de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende water krijgen, vooral tijdens droge periodes.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus gemiddeld 1-2 keer per week water geven is passend.

  Ja, Astilbe planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers. Astilbe planten kunnen helpen om een levendige en bloeiende tuin te creëren die insecten aantrekt.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' trekt bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit ten goede komt. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Over het algemeen kan worden gesteld dat de Astilbe bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' bloeit in de maanden juni en juli en de bloei duurt ongeveer 4 weken. Het is een populaire plant voor in de tuin vanwege de prachtige bloemen en het mooie blad.

  Astilbes kunnen niet goed tegen de volle zon en hebben liever een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Te veel zon kan zorgen voor verbrande bladeren. Het beste groeien ze op een plek met vochtige, goed doorlatende grond.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn. Het is het beste om ze alleen te gebruiken als decoratieve tuinplanten.

  Astilbe heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk bekend vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en bladeren, die zorgen voor een mooie toevoeging aan de tuin. Het wordt vaak geplant vanwege zijn sierwaarde en niet om geluid te dempen.

 • Astilbes kunnen na de bloei worden teruggesnoeid door de uitgebloeide bloemen en bladeren te verwijderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren en dun de plant indien nodig uit om luchtcirculatie te bevorderen. Snoei niet te diep, omdat dit de plant kan beschadigen en de bloei kan verminderen.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig om te gedijen, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal en licht zuur is. Vermijd te droge of te natte omstandigheden voor een gezonde groei van de plant.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk dat de bodem regelmatig wordt bemest om de plant gezond te houden.

  Astilbe thrives in a moist, shady location in the garden. It prefers well-draining soil that is rich in organic matter. Avoid planting in direct sunlight to prevent leaf scorch.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de wortels van de plant te beschermen met een laagje mulch. In strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met een fleecedoek. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt, ook in de winterperiode.

  Astilbes houden van vochtige grond en halfschaduw, maar kunnen ook in de zon groeien. Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig water te geven en de bloemen na de bloei af te knippen. Daarnaast kunnen ze in het voorjaar bemest worden met organische mest.

  Astilbes hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit elke 6-8 weken tot halverwege de zomer. Overbemesting kan leiden tot zwakke groei en minder bloemen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Montgomery' gedijt goed bij mulch, omdat het de grond vochtig houdt en de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  Astilbes gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te sturen met toevoegingen zoals turf of compost. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor Astilbes.

  Astilbes zijn over het algemeen vrij resistent tegen plagen en ziekten. Bladluizen en slakken kunnen echter soms een probleem vormen. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het spuiten met water of het plaatsen van afweermiddelen om deze plagen onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Astilbe 'Montgomery' is een prachtige vaste plant met sierlijke, roze bloempluimen die in de zomer bloeien. Deze plant staat bekend om zijn opvallende bladkleur, met bronzen tot paarsachtige tinten. 'Montgomery' gedijt het beste in vochtige grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Hij kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm en trekt vlinders en bijen aan. Deze Astilbe is een mooie toevoeging aan een border of schaduwtuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.