Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' er en smuk staud med elegant fjerede blade og plumer af bløde lyserøde blomster. Blomsterne ligner ferskenblomster og blomstrer om sommeren. Denne plante foretrækker en fugtig, veldrænet jord og trives bedst i halvskygge. 'Peach Blossom' tilføjer et strejf af romantisk charme til haven og tiltrækker sommerfugle. Det er et smukt bidrag til bede, langs damme eller i skyggefulde hjørner af haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende plante, der taber sine blade om vinteren. Denne plante tilhører gruppen af havplanter.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' er hårdfør til omkring -20 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor modstå kolde temperaturer og er velegnet til vores klima. Det er dog vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder.

  Astilbes er generelt lette at vedligeholde. De trives bedst i fugtig jord og halvskygge. Regelmæssig vanding og let gødning om foråret holder planten sund.

  Astilber har brug for i gennemsnit 30 til 60 cm plads mellem hinanden. Det er vigtigt at sikre tilstrækkelig plads til, at de kan vokse og blomstre godt. Sørg for en godt drænet jord og tilstrækkeligt sollys.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' trives godt i skyggen og kan endda blomstre med mindre sollys. Sørg for, at jorden er fugtig, og giv regelmæssigt vand for at fremme væksten. Det er et smukt tilføjelse til skyggefulde haver og grænser.

  Astilbe 'Peach Blossom' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, uden at den bliver vandmættet. Generelt er det godt at give planten vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' er tiltrækkende for sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter på grund af de nektarrige blomster. Det er et smukt supplement til en have, der ønsker at tiltrække insekter.

  Astilbe-planter er attraktive for bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planterne tiltrækker også nyttige insekter, der hjælper med at bekæmpe skadedyr. Med deres tætte vækst giver de ly til små dyr som fugle.

  Astilbe 'Peach Blossom' blomstrer normalt i juni, juli og august. Blomstringsperioden kan vare i 4 til 6 uger.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' trives bedst på et sted i halvskygge til skygge og kan ikke godt lide direkte sol. Plant Astilben et sted, hvor den får lidt beskyttelse mod skarpe solstråler.

  Nej, Astilbe er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster. At indtage planten kan være skadeligt.

  Astilbe har tætte aks, der absorberer lyd og skaber et roligt miljø. Plantens blade kan også hjælpe med at dæmpe lyden ved at reducere refleksionen af lydbølger. Generelt kan Astilbe bidrage til at reducere omgivende støj i haven.

 • Om foråret kan du fjerne de døde eller beskadigede blomsterstængler. Klip dem helt ned til plantens base. Ellers er beskæring normalt ikke nødvendig for en sund vækst og blomstring.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at forebygge svampesygdomme.

  Astilbes trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed for at undgå udtørring. Om nødvendigt omplant planten hvert par år for at bevare dens sundhed.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' trives bedst i en fugtig og veldrænet jord. Jordbunden skal være humusrig og sur til neutral. Sørg for en placering med tilstrækkelig skygge for at lade planten vokse optimalt.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' trives bedst på en fugtig og skyggefuld placering. Undgå direkte sollys og sørg for en veldrænet jord. Det er ideelt at plante planten langs en dam eller i nærheden af træer og buske.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' har brug for beskyttelse mod frost om vinteren. Det anbefales at dække planten med blade eller halm. Sørg for, at jorden omkring planten forbliver fugtig i løbet af vintermånederne.

  Astilber trives i fugtig jord og halvskygge. De skal regelmæssigt vandes og gødes for at forblive sunde. Efter blomstringen kan de visne blomsterstængler klippes væk for at få planten til at se pæn ud.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en langsomtvirkende gødning specielt formuleret til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Astilbe 'Peach Blossom' trives godt med et lag kompost eller barkflis mulch. Dette sikrer fugtighedsbevarelse og forhindrer ukrudtsvækst. Sørg for, at mulchlaget ikke ligger direkte mod plantens stængler.

  Astilber foretrækker sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er derfor vigtigt at holde øje med jordens surhedsgrad. En godt drænet jord med masser af organisk materiale er ideel for disse planter.

  Astilbes kan angribes af bladlus, snegle og spindemider. Du kan bekæmpe disse skadedyr med en naturlig sæbeopløsning, sneglekorn eller ved jævnligt at sprøjte planten med vand. Sørg for god luftcirkulation omkring planten for at forhindre svampesygdomme.

 • Beskrivelse

  Astilbe (Japonica Grp) 'Peach Blossom' er en smuk staud med elegant fjerede blade og plumer af bløde lyserøde blomster. Blomsterne ligner ferskenblomster og blomstrer om sommeren. Denne plante foretrækker en fugtig, veldrænet jord og trives bedst i halvskygge. 'Peach Blossom' tilføjer et strejf af romantisk charme til haven og tiltrækker sommerfugle. Det er et smukt bidrag til bede, langs damme eller i skyggefulde hjørner af haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.