Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland' is een sierlijke vaste plant met prachtige pluimen in een zachte roze kleur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De 'Queen of Holland' houdt van een vochtige bodem en een plek in de halfschaduw. Het is een uitstekende keuze voor een border of in een vochtige tuin. Deze astilbe is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor een romantische uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de oude bladeren in het najaar af te knippen.

  Astilbes zijn winterharde planten en kunnen temperaturen tot -20 graden Celsius overleven. Het is belangrijk om ze goed te beschermen tegen strenge vorst. Astilbes kunnen zelfs goed gedijen in koudere klimaten.

  Ja, Astilbes zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze gedijen goed in vochtige, humusrijke grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en mulchen kan helpen om ze gezond te houden.

  Astilbes hebben over het algemeen minimaal 40 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg voor voldoende luchtstroming en ruimte om te groeien. Planten kunnen zich verspreiden, dus houd hier rekening mee bij het bepalen van de plantafstand.

  Astilbes groeien het beste in de halfschaduw tot schaduw, waar ze beschermd zijn tegen de felle zon. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende bodems met organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes.

  Astilbes moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme zomermaanden. Geef de plant gemiddeld 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal droog wordt.

  Astilbe planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen. De bloemen zijn rijk aan nectar en trekken deze bestuivers aan. Het zijn mooie toevoegingen aan een tuin om biodiversiteit te bevorderen.

  Astilbes zijn goede planten voor het vergroten van de biodiversiteit in de tuin, omdat ze veel nectar produceren en vlinders en bijen aantrekken. De planten zorgen voor een gevarieerde habitat en zijn een waardevolle toevoeging aan biodiverse tuinen. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Astilbe bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland' gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Direct zonlicht kan de plant verbranden en uitdrogen, dus het is beter om hem te beschermen tegen de volle zon. Zorg voor een plek met voldoende beschutting en vochtige grond voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt omwille van de mooie bloemen en bladeren.

  Ja, Astilbe planten hebben de eigenschap geluid te dempen door hun dichte groei en bladstructuur. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor het creëren van een rustige en vredige tuinomgeving. Deze planten zijn ideaal voor het verminderen van achtergrondgeluiden en het creëren van een kalme sfeer in de buitenruimte.

 • Het snoeien van de Astilbe moet gebeuren in het voorjaar. Verwijder oude bloemstelen en dode bladeren. Knip de plant tot net boven de grond voor een gezonde groei in het nieuwe seizoen.

  De Astilbe houdt van vochtige grond, dus zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  Astilbes groeien het best in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden. Voeg eventueel extra organisch materiaal toe om de grond voedzamer te maken.

  Astilbes groeien het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Een lichte schaduwrijke plek is ideaal voor deze planten.

  Astilbe gedijt het beste op een vochtige, goed doorlatende grond in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt en vermijd te veel direct zonlicht. Astilbe kan goed groeien onder bomen en struiken.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland' heeft winterbescherming nodig in de vorm van mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen. Snoei dode of beschadigde bladeren in het najaar om de plant gezond te houden.

  Astilbe heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in vochtige en goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren en snoei de plant in het najaar tot vlak boven de grond.

  Astilbes hebben een lichte bemesting nodig in het voorjaar om gezond te blijven. Gebruik een langzaam werkende meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Astilbe Japonica Grp heeft baat bij een dikke laag mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruid te weren. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals bladeren, stro, of boomschors. Het is belangrijk om jaarlijks nieuwe mulch toe te voegen om de plant gezond te houden.

  Astilbes geven de voorkeur aan grond met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Astilbe planten zijn over het algemeen niet gevoelig voor plagen en ziekten. Als er toch problemen optreden, kunnen bladluizen en slakken soms voorkomen. Deze kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of handmatig verwijderd worden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Astilbe (Japonica Grp) 'Queen of Holland' is een sierlijke vaste plant met prachtige pluimen in een zachte roze kleur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De 'Queen of Holland' houdt van een vochtige bodem en een plek in de halfschaduw. Het is een uitstekende keuze voor een border of in een vochtige tuin. Deze astilbe is een echte blikvanger in de tuin en zorgt voor een romantische uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.