Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' is een prachtige vaste plant met sierlijke witte pluimen die in de zomer bloeien. De plant heeft een opgaande groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het blad is donkergroen en geveerd, waardoor het een mooie achtergrond vormt voor de bloemen. 'Alba' gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw, en is ideaal voor borderbeplanting of als snijbloem in boeketten. Deze Astilbe soort trekt ook vlinders en andere nuttige insecten aan in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe 'Alba' is een bladverliezende plant. Het blad zal in de winter afsterven en in het voorjaar weer terug groeien. Het is geen groenblijvende plant.

  Astilbe 'Alba' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus temperaturen onder het vriespunt overleven. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor een vochtige grond en voldoende schaduw om de plant gezond te houden. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

  Astilbe heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen de planten. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Plant ze in groepen voor een mooi en vol effect in de tuin.

  Ja, Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Deze plant gedijt het beste in vochtige grond en kan goed tegen schaduwrijke plekken in de tuin. De bloei zal optimaal zijn wanneer de plant voldoende schaduw krijgt.

  Astilbe 'Alba' heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en zoete nectar. Het is een waardevolle plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Astilbe planten worden vaak bezocht door bijen en vlinders, waardoor ze een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Verder zorgen ze voor een diversiteit aan planten en bloemen, wat ook aantrekkelijk kan zijn voor andere insecten. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Astilbe bloeien in de zomer, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Astilbes kunnen beter gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke locaties en verdragen geen volle zon. Het is aan te raden om Astilbes te planten op een plek waar de zon 's ochtends schijnt en 's middags de schaduw valt. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van het blad en verminderde bloei.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar voor mensen of dieren. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren. Het beste is om ze gewoon in de tuin te laten groeien voor hun decoratieve waarde.

  Astilbe planten hebben dichte bladeren en bloemen die geluid kunnen absorberen, maar ze zijn over het algemeen niet specifiek bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Toch kan het plaatsen van dichte planten in de tuin helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Astilbes kunnen na de bloei worden teruggesnoeid tot de grond om de plant gezond en compact te houden. Verwijder ook regelmatig oude, dode bladeren en bloemstengels om nieuwe groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventueel ook beschadigde of dode takken weg voor een gezonde groei van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig. Astilbes houden van vochtige omstandigheden en kunnen goed gedijen in vochtige grond.

  De Astilbe 'Alba' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet drassig is. Geef regelmatig water en voeg indien nodig meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Astilbes groeien het beste in vochtige en goed doorlatende bodems met veel organisch materiaal. Zorg voor een licht zure tot neutrale pH en vermijd droge of compacte grond. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Vermijd te veel direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Astilbes hebben meestal geen extra winterbescherming nodig, maar als de winter erg streng is, kun je de planten bedekken met mulch of bladeren voor extra isolatie. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In het voorjaar kun je eventuele dode bladeren verwijderen om de plant weer gezond te laten groeien.

  Astilbes moeten regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen kunnen worden afgeknipt om nieuwe groei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant in de lente te bemesten met organische mest.

  Astilbes hebben weinig voedingsstoffen nodig en kunnen gedijen op matig vruchtbare grond. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei. Vermijd overbemesting om te voorkomen dat de planten slap en langwerpig worden.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom de plant te bedekken en vocht vast te houden. Het kan helpen om onkruidgroei te verminderen en de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organische mulch, zoals bladeren of compost, voor de beste resultaten.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' houdt van een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Astilbe planten kunnen worden aangetast door bladluizen, slakken en de larven van de astilbekever. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op deze plagen en indien nodig passende maatregelen te nemen om ze te bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van natuurlijke vijanden, het plaatsen van aaltjes of het gebruik van speciale insecticiden.

 • Omschrijving

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Alba' is een prachtige vaste plant met sierlijke witte pluimen die in de zomer bloeien. De plant heeft een opgaande groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Het blad is donkergroen en geveerd, waardoor het een mooie achtergrond vormt voor de bloemen. 'Alba' gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw, en is ideaal voor borderbeplanting of als snijbloem in boeketten. Deze Astilbe soort trekt ook vlinders en andere nuttige insecten aan in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.