Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Aphrodite' er en rigtblomstrende staude med smukke bløde lyserøde dusk. Denne plante tilhører Simplicifolia Group og har et elegant udseende. 'Aphrodite' blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Astilbe-bladene er grønne og fint fligede. Denne plante trives godt i fugtig, humusrig jord og er ideel til skyggefulde bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' er ikke stedsegrøn. Det mister sit løv om vinteren og kommer tilbage om foråret. Det er en flerårig plante, der regelmæssigt vender tilbage.

  De Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' er hårdfør til ca. -20 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor godt overleve i kolde temperaturer og er velegnet til de hollandske vintre. Det er vigtigt at beskytte planten godt under streng frost.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' er generelt nem at vedligeholde og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Planten kræver regelmæssig vanding og en placering i halvskygge. Det er en hårdfør plante og behøver ikke beskæres.

  Astilbe 'Aphrodite' har brug for cirka 30-40 cm plads mellem andre planter. Det er en kompakt plante, der trives godt i grupper eller bede. Sørg for tilstrækkelig afstand, så planten kan udvikle sig optimalt.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' trives bedst i skyggefulde områder af haven. Det er en plante, der trives godt i fugtig jord og kan tåle lidt sol, men foretrækker skygge. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at fremme den bedste vækst.

  Astilbe har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at vande ca. 1 gang om ugen. Sørg for, at planten ikke står alt for vådt for at undgå råd.

  Ja, Astilbe planter er kendt for at tiltrække sommerfugle med deres blomster og nektar. Bier kan også tiltrækkes af denne plante på grund af den søde duft og nektar, de producerer. Disse egenskaber gør Astilbe til et godt valg for at fremme biodiversiteten i haven.

  Ja, Astilbe planter er meget attraktive for bier og sommerfugle,, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover tilføjer de mere farve og variation i haven, hvilket også kan fremme biodiversiteten. Den regelmæssige tilbagevenden af disse planter kan hjælpe med at skabe et varieret økosystem.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' blomstrer i juni og juli og blomstringen kan vare op til cirka fire uger. Det er en populær havplante på grund af den lange og farverige blomstringsperiode.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' trives godt i fuld sol og trives bedst i fugtig til våd jord. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' kan dog også vokse i halvskygge.

  Nej, Astilbe planter er ikke spiselige. De er dekorative haveplanter, der primært dyrkes på grund af deres attraktive blomster og blade. At indtage Astilbe planter kan føre til sundhedsproblemer.

  Astilbe planter har egenskaben til at absorbere og dæmpe lyd takket være deres blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Astilbes kan beskæres efter blomstringen for at holde planten sund. Fjern gamle eller beskadigede blade for at få planten til at se frisk ud. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Vand helst om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  Astilbes trives bedst i fugtig, godt drænet pottemuld. Sørg for, at jorden aldrig tørrer ud, men heller ikke bliver for våd. En potte med huller i bunden giver god dræning.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Aphrodite' trives bedst i en fugtig, godt drænet jord med en neutral til sur pH. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt organisk materiale og undgå tung lerjord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jorden og eventuelt tilføre gødning for at fremme plantens sundhed.

  Astilbe trives bedst på en halvskygget til skyggefuld placering. Sørg for fugtig, veldrænet jord for optimal vækst. Planten kan sagtens plantes ved damme eller i fugtige bede.

  For beskyttelse af haveplanter om vinteren er det vigtigt at dække jorden omkring planten med et lag muld, såsom blade eller halm. Dette beskytter planten mod frost og udtørring. Planter kan også pakkes ind i jute eller fiberdug for ekstra isolation i de kolde vintermåneder.

  Astilbe har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Giv planten gødning årligt for at sikre en god blomstring.

  Astilbes foretrækker en let sur, fugtig jord for optimal vækst. Gød planten om foråret med en organisk gødning. Overgødning kan føre til svag vækst og mindre blomstring.

  Astilber kan drage fordel af et lag mulch omkring rødderne for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk mulch såsom kompost eller barkflis. Sørg for, at mulchen ikke påføres direkte mod plantens stængler for at undgå kvælning.

  Astilbe planter trives bedst i sure til neutrale jordbunde med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan vokse og blomstre godt. Sure jordbunde kan justeres med tilsætninger som kompost eller tørv.

  Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for skadedyr som fx bladlus og snegle. Naturlige fjender som marihøns kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Derudover kan der også anvendes biologiske bekæmpelsesmidler.

 • Beskrivelse

  Astilbe 'Aphrodite' er en rigtblomstrende staude med smukke bløde lyserøde dusk. Denne plante tilhører Simplicifolia Group og har et elegant udseende. 'Aphrodite' blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Astilbe-bladene er grønne og fint fligede. Denne plante trives godt i fugtig, humusrig jord og er ideel til skyggefulde bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.