Astilbe (Simplicifolia Grp) 'William Buchanan'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'William Buchanan' is een sierlijke vaste plant met prachtige pluimen van heldergele bloemen. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm en bloeit in de zomermaanden. 'William Buchanan' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van halfschaduw tot schaduw. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook worden gebruikt in boeketten. Deze astilbe voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbes zijn bladverliezende planten en verliezen hun bladeren in de herfst. Ze worden beschouwd als vaste planten en kunnen elk jaar opnieuw opkomen in de lente. De Astilbe 'William Buchanan' is geen uitzondering op deze eigenschap.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'William Buchanan' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Deze plant is goed bestand tegen koude temperaturen en kan overleven in de meeste Nederlandse tuinen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme vorst.

  Ja, Astilbe planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze vereisen een vochtige en goed doorlatende grond en gedijen goed in halfschaduw tot schaduw. Ze hebben echter regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes.

  Astilbe heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, ongeveer 30-40 cm tussen elke plant is ideaal. Zorg voor voldoende ruimte voor de wortels om zich uit te kunnen spreiden en de plant gezond te houden. Astilbe groeit het beste in groepen of clusters voor een mooi effect in de tuin.

  Ja, Astilbes groeien goed in de schaduwrijke plekken van de tuin en gedijen het beste op vochtige grond. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Astilbe 'William Buchanan' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Astilbes zijn bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Astilbe 'William Buchanan' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een positieve bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en vogels. Het is echter niet inheems en kan invasief worden in sommige gebieden.

  Astilbes bloeien in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken. Deze planten zijn prachtig te bewonderen in de zomermaanden.

  Astilbes kunnen beter gedijen in de halfschaduw tot schaduw en verdragen de volle zon niet goed. Het is dus aan te raden om ze op een plek te planten waar ze beschermd zijn tegen de felle zon. De plant heeft vochtige grond nodig om goed te groeien.

  Nee, de Astilbe (Simplicifolia Grp) 'William Buchanan' is niet eetbaar. Deze plant wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot vergiftiging.

  Astilbe planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die vochtige grond en schaduwrijke omstandigheden vereisen. Astilbe planten worden vaak gebruikt voor borders en langs vijvers in de tuin.

 • Astilbe kan na de bloei worden teruggesnoeid tot aan de grond om de plant te verjongen en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder oude of beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar is ook mogelijk om de plant te verjongen en te vormen.

  Astilbe 'William Buchanan' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'William Buchanan' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Astilbe (Simplicifolia Gr) 'William Buchanan' houdt van vochtige, goed doorlatende grond. De bodemkwaliteit moet humusrijk en zuur zijn. Zorg ervoor dat de grond niet té droog wordt in de zomer.

  Astilbes gedijen het best op een standplaats in de halfschaduw tot volle schaduw. Zorg voor een vochtige grond die goed gedraineerd is. Vermijd droge en zonnige plekken in de tuin.

  Astilbe vereist geen speciale winterbescherming, maar het kan nuttig zijn om de plant te mulchen met organisch materiaal om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant tijdens de wintermaanden in rust te laten en pas in het voorjaar te snoeien indien nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge winterperiodes.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Ze geven de voorkeur aan vochtige, goed doorlatende grond in halfschaduw of schaduw. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Astilbe planten hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof met een goede balans van voedingsstoffen, speciaal voor bloeiende planten. Bemest de plant in het voorjaar en herfst voor optimale groei en bloei.

  Het is belangrijk om Astilbe in het voorjaar te voorzien van een laag mulch om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors en breng een laag van 5-10 cm aan rondom de plant. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Astilbes geven de voorkeur aan zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bodemverbeteraars zoals turf of compost. Een juiste pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Astilbes zijn over het algemeen niet vatbaar voor ernstige plagen en ziekten. Een goede luchtcirculatie kan schimmelziekten helpen voorkomen. Controleer regelmatig op bladluizen en gebruik zo nodig insecticidale zeep.

 • Omschrijving

  Astilbe 'William Buchanan' is een sierlijke vaste plant met prachtige pluimen van heldergele bloemen. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm en bloeit in de zomermaanden. 'William Buchanan' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van halfschaduw tot schaduw. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en kunnen ook worden gebruikt in boeketten. Deze astilbe voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.