Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' er en smuk staude med elegante lyserøde aks, der blomstrer om sommeren. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30-40 cm. Den trives godt i fugtig, veldrænet jord og kan vokse både i fuld sol og i halvskygge. 'Inshriach Pink' er et smukt bidrag til blomsterbede, bede og som afskårne blomster i buketter. Denne astilbe tiltrækker også sommerfugle og bier og er derfor også godt for biodiversiteten i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astilbe planter er ikke stedsegrønne. De mister deres blade om efteråret og blomstrer igen om foråret. De er populære havplanter på grund af deres smukke blomster og evne til at tåle fugtig jord godt.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -30 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod ekstrem kulde. Astilbes overlever generelt godt i vores hollandske klima.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' er en relativt let at vedligeholde plante, der trives godt i fugtig jord og halvskygge. Regelmæssig vanding og gødning sikrer sund vækst og blomstring. Beskær de visne blomsterstande efter blomstring for et pænt udseende.

  Astilber har brug for i gennemsnit en plads på 30 til 60 centimeter mellem hver plante. Sørg for, at de har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Plant dem i grupper for en smuk og fyldig effekt i haven.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' trives godt i skyggefulde områder af haven og blomstrer bedst med lidt beskyttelse mod den skarpe sol. Sørg for tilstrækkelig fugtig jord, og planten vil vokse og trives godt. Skyggefulde steder med lidt morgen- eller aftensol er ideelle for denne plante.

  Astilbe planter har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke sumpet. I vinterperioden kan de have brug for mindre hyppig vanding.

  Ja, Astilbe planter er kendt for at tiltrække sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, de producerer. Dette gør dem til et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse insekter.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' bidrager til biodiversiteten på grund af nektaren, den leverer til bestøvende insekter som bier og sommerfugle. Planten tilbyder også ly til små dyr i haven. Endelig bidrager mangfoldigheden af plantearter i haven til et sundere økosystem.

  Astilbe 'Inshriach Pink' blomstrer i juni og juli måneder og kan blomstre i op til 4 uger.

  Astilbe planter kan ikke lide fuld sol. De foretrækker halvskygge til skyggefulde steder. For meget sollys kan resultere i forbrænding af bladene.

  Nej, Astilbe planter er ikke spiselige. Spis ikke dele af planten, såsom blade, blomster eller rødder, da de kan være giftige. Det er bedst at bruge disse planter kun til dekorative formål i haven.

  Astilbe planter er kendt for at dæmpe lyde på grund af deres tætte vækst og blade. Med deres fyldige blade absorberer de lydbølger, hvilket giver en lyddæmpende effekt i haven. Det er et godt valg for dem, der leder efter en rolig og fredelig haveomgivelser.

 • Astilbeplanter skal årligt beskæres efter blomstringen tilbage til jorden for at fremme sundheden og blomstringskraften. Fjern døde blade og blomsterstilke for at holde planten frisk og vital. Regelmæssig beskæring sikrer god luftcirkulation og forebygger sygdomme.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' kræver regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten ved rødderne for at forhindre skimmeldannelse.

  Astilbe 'Inshriach Pink' trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur og rig på organisk materiale. Undgå for tør eller for våd jord for at fremme sund vækst og blomstring.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' trives bedst i godt drænet, fugtig jord med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale, og at den jævnligt gødes. Sørg for, at planten ikke står for længe tørt, men undgå også stillestående vand.

  Astilbe 'Inshriach Pink' trives godt i halvskygge til skyggefulde områder i haven. Sørg for at jorden er fugtig og godt drænet. Undgå for meget sol, især i de varmeste timer på dagen.

  Denne plante har brug for vinterbeskyttelse i form af muld eller blade for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for at planten er godt dækket til i løbet af de kolde vintermåneder. Det anbefales at undersøge planten om foråret for eventuel frostskade og at pleje den hvis nødvendigt.

  Astilbe 'Inshriach Pink' har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for en humusrig jord og placér planten på et sted i halvskygge. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringssæsonen.

  Astilbe planter har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til stauder om foråret, før planten begynder at vokse. Overgødning kan føre til svage planter og mindre blomstring.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' kan lide en lav muld for at holde jorden fugtig og kølig. Brug organisk materiale som kompost, blade eller træflis. Påfør et lag muld omkring planten, men ikke direkte op ad stænglerne.

  Astilbes trives bedst i fugtig, godt drænet jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at teste jorden regelmæssigt og eventuelt justere pH-værdien med tilsætninger som tørv eller kompost. At opretholde den korrekte surhedsgrad er afgørende for en sund vækst og blomstring af planten.

  For denne plante kan regelmæssig inspektion for skadedyr hjælpe med at opdage og behandle skadedyrsangreb tidligt. Naturlige fjender som mariehøns og rovmider kan bruges til biologisk bekæmpelse. Forebyggende foranstaltninger som opretholdelse af en god luftfugtighed og sund jord kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Inshriach Pink' er en smuk staude med elegante lyserøde aks, der blomstrer om sommeren. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30-40 cm. Den trives godt i fugtig, veldrænet jord og kan vokse både i fuld sol og i halvskygge. 'Inshriach Pink' er et smukt bidrag til blomsterbede, bede og som afskårne blomster i buketter. Denne astilbe tiltrækker også sommerfugle og bier og er derfor også godt for biodiversiteten i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.