Astilboides tabularis

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilboides tabularis er en imponerende staude med store, runde blade, der ligner parasoller. Bladene vokser fra et centralt punkt og kan blive op til en meter brede. Planten blomstrer med hvide blomsterklaser om sommeren. Astilboides tabularis trives bedst i fugtig, næringsrig jord og halvskygge til skygge. Det er en iøjnefaldende og unik plante, der kan være en smuk tilføjelse til en skyggefuld have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Astilboides tabularis er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og kommer tilbage om foråret med nyt løv. Det er derfor en løvfældende haveplante.

  Astilboides tabularis er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Denne haveplante kan godt overvintre i de fleste klimaer i Holland. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost.

  Astilboides tabularis er nem at vedligeholde. Denne haveplante kræver lidt pleje og trives godt i fugtige, skyggefulde områder. Det er en robust plante, der ikke vil give meget problem i haven.

  Astilboides tabularis har brug for masser af plads til at vokse. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter, så den kan udvikle sig godt. Vær opmærksom på en minimal bredde på cirka 1 meter.

  Ja, Astilboides tabularis trives godt i skygge. Denne plante trives godt i skyggefulde omgivelser og trives godt i fugtig jord. Det er et glimrende valg til skyggefulde haver.

  Astilboides tabularis har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at give planten vand hver uge.

  Ja, Astilboides tabularis er en attraktiv plante for sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Nektar og pollen fra denne plante er en vigtig fødekilde for disse insekter. Derfor er det en værdifuld tilføjelse til en have, der er beregnet til at tiltrække sommerfugle og bier.

  Astilboides tabularis er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven på grund af blomsterne, der tiltrækker insekter, og bladene, der giver skjulesteder til små dyr. Det giver variation i plantearterne og bidrager dermed til et sundere økosystem. Denne plante understøtter mangfoldigheden af flora og fauna i haven.

  Planten blomstrer normalt i månederne juni til august, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante foretrækker at stå i halvskygge eller skygge og kan ikke lide direkte sollys. Det er bedst at placere den et sted, hvor den er beskyttet mod direkte sollys.

  Nej, planten Astilboides tabularis er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens iøjnefaldende blade. Den er ikke egnet til forbrug.

  Astilboides tabularis har store blade, der kan absorbere og dæmpe lydbølger, men det er ikke primært kendt som en lyddæmpende plante. Det er bedre kendt for sine store blade og markante udseende i haven. Det kan dog have nogle lyddæmpende egenskaber på grund af dets tætte blade struktur.

 • Astilboides tabularis behøver ikke beskæres, medmindre der er døde blade eller blomsterstilke, der skal fjernes. Det er vigtigt at fjerne visnede blomster regelmæssigt for at holde planten pæn. Beskæring bør bedst udføres om foråret eller efter blomstringsperioden.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Vand helst ved plantens basis for at undgå skimmeldannelse.

  Astilboides tabularis trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at potten har et hul i bunden for at dræne overskydende vand. Brug en pottemuld specielt til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Astilboides tabularis trives bedst i fugtige, veldrænede jordarter med højt organisk indhold. Sørg for, at jorden er sur til neutral og undgå for våde eller tørre forhold. Tilføj regelmæssigt kompost for at forbedre jordkvaliteten og holde planten sund.

  Denne plante trives bedst på en fugtig og skyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke udtørrer. Plant Astilboides tabularis i nærheden af vand, f.eks. en dam eller bæk, for optimal vækst.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved for eksempel at anvende muld eller blade omkring basen. En lag på 5-10 cm er ofte tilstrækkeligt. Sørg også for, at planten får tilstrækkelig fugt under frostperioder.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern døde blade og blomster regelmæssigt for at holde planten sund. Gød planten om foråret med organisk gødning for en god vækst.

  Astilboides tabularis har brug for lidt gødning. Brug en generel gødning om foråret, helst organisk gødning. Overgødskning kan føre til bladforbrænding og andre vækstproblemer.

  Astilboides tabularis trives godt under et lag mulch, der holder jorden omkring rødderne fugtig og kølig. Det hjælper også med at undertrykke ukrudt og holde næringsstofferne tilbage. Et mulchlag af organisk materiale som blade eller træflis er passende til denne plante.

  Astilboides tabularis trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jordens surhedsgrad ikke er for høj, da dette kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og eventuelt justere den.

  Astilboides tabularis er ikke følsom over for skadedyr og har generelt ikke problemer med skadedyr. Det er derfor normalt ikke nødvendigt at træffe særlige foranstaltninger til skadedyrsbekæmpelse for denne plante. Generelt trives denne plante godt i haver og kræver lidt vedligeholdelse.

 • Beskrivelse

  Astilboides tabularis er en imponerende staude med store, runde blade, der ligner parasoller. Bladene vokser fra et centralt punkt og kan blive op til en meter brede. Planten blomstrer med hvide blomsterklaser om sommeren. Astilboides tabularis trives bedst i fugtig, næringsrig jord og halvskygge til skygge. Det er en iøjnefaldende og unik plante, der kan være en smuk tilføjelse til en skyggefuld have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.