Astrantia major 'Rosea'

Astrantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astrantia major 'Rosea' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn mooie roze bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke schermvormige structuur en bloeien in de zomermaanden. De plant vormt een compacte pol met fijn ingesneden bladeren en stevige stelen. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Astrantia major 'Rosea' trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om mulch of bladeren rondom de plant aan te brengen in de winter.

  Astrantia major 'Rosea' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei. Het is een winterharde plant die weinig problemen heeft met ziektes of plagen.

  Astrantia major 'Rosea' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30 tot 40 cm in zowel de breedte als hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en verspreiden. Houd rekening met de groeiruimte bij het plaatsen van andere planten in de buurt.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Rosea' gedijen over het algemeen goed in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Ze hebben wat bescherming nodig tegen de felle middagzon en kunnen goed gedijen onder bomen of naast hoge struiken. Voor optimale groei en bloei is het belangrijk dat ze voldoende vocht en voedingsstoffen krijgen.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Rosea' hebben ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Astrantia major 'Rosea' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een waardevolle plant voor het aantrekken van bestuivers in de tuin. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en kleur die insecten aantrekt.

  Ja, Astrantia major 'Rosea' is goed voor de biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere bestuivers. Daarnaast trekt het ook vlinders aan. Het zorgt dus voor een gezonde en diverse ecosystem in de tuin.

  De Astrantia major 'Rosea' bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode kan enkele weken tot zelfs enkele maanden duren.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Rosea' houden van een plekje in de halfschaduw tot schaduw, maar kunnen ook goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat, om uitdroging te voorkomen. Let op verkleuring en verbranding van de bladeren als tekenen dat de plant te veel direct zonlicht krijgt.

  Nee, de plant Astrantia major 'Rosea' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te consumeren zonder zeker te weten dat ze veilig zijn voor consumptie. Het is raadzaam om alleen planten te eten die specifiek worden gekweekt en verkocht als voedsel.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek wat zorgt voor geluidsdemping. Dit kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen in de omgeving waar de plant staat.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar na de bloei licht worden teruggesnoeid om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder oude of dode stengels om ruimte te maken voor gezonde groei. Knip bloemstelen helemaal tot aan de basis af om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens langdurige droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet doorweekt. Voorkom dat de plant met zijn wortels in stilstaand water staat.

  De Tuinplanten hebben een humusrijke potgrond nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is en niet te zuur. Meng eventueel compost door de potgrond voor extra voeding.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een neutrale tot licht zure bodemkwaliteit is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei.

  De plant gedijt het best op een zonnige plek of in halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Plaats de plant op een beschutte locatie om vorstschade te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Dit kan gedaan worden door mulch of bladeren aan de basis aan te brengen. Zo blijft de plant beschermd tegen koude temperaturen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met organische mest.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om elk voorjaar organische meststoffen toe te voegen in de vorm van compost of speciale meststoffen voor tuinplanten. Dit zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Overmatige bemesting kan leiden tot overbemesting, wat schadelijk kan zijn voor de plant en het milieu.

  Het is goed om de bodem rondom deze plant te mulchen met organisch materiaal. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd.

  De Astrantia major 'Rosea' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. pH-waarden tussen de 6,0 en 7,0 zijn ideaal voor deze plantensoort.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen diverse methoden worden toegepast, zoals het regelmatig controleren van de planten op tekenen van plagen, het gebruik van natuurlijke vijanden van het ongedierte of het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden en zo het risico op ongedierte te verminderen. Daarnaast kan ook het handmatig verwijderen van ongedierte een effectieve methode zijn om plagen onder controle te houden.

 • Omschrijving

  Astrantia major 'Rosea' is een prachtige vaste plant die bekend staat om zijn mooie roze bloemen. De bloemen hebben een karakteristieke schermvormige structuur en bloeien in de zomermaanden. De plant vormt een compacte pol met fijn ingesneden bladeren en stevige stelen. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Astrantia major 'Rosea' trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.