Astrantia major 'Shaggy'

Astrantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Astrantia major 'Shaggy' is een bijzondere plant met opvallende bloemen in een prachtige roze kleur. De bloemen hebben een unieke, pluizige uitstraling, vandaar de naam 'Shaggy'. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De 'Shaggy' variant van de Astrantia major is perfect voor in borders of in wilde tuinen. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astrantia major 'Shaggy' is niet groenblijvend. De plant verliest zijn bladeren gedurende de winterperiode en komt in het voorjaar weer tot bloei.

  De Astrantia major 'Shaggy' is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in zeer koude temperaturen. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tijdens strenge winterperiodes om schade te voorkomen.

  Ja, de Astrantia major 'Shaggy' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig eisen wat betreft verzorging en is vrij eenvoudig te onderhouden. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen.

  De plant heeft een gemiddelde tot grote ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en niet te dicht op andere planten staat. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De Astrantia major 'Shaggy' groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Ja, de Astrantia major 'Shaggy' is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het verrijkt de diversiteit en balans in een tuin of groene omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode kan duren van 6 tot 8 weken. Het is een populaire plant voor in de tuin vanwege de lange bloeiperiode.

  Ja, Astrantia major 'Shaggy' kan goed tegen de volle zon, maar prefereert ook deelschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt bij warm weer. Beperk directe blootstelling aan felle middagzon.

  Nee, Astrantia major 'Shaggy' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt als decoratieve bloem in tuinen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Astrantia major 'Shaggy' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Voor geluidsdempende planten kunt u kijken naar soorten zoals bamboe, hagen of grote struiken.

 • De plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden door dode bladeren en bloemstelen af te knippen. Daarnaast kunnen uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggeknipt om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Zorg voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet uitdrogen.

  De Astrantia major 'Shaggy' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met bladeren of stro om te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het ook nodig zijn om de plant tijdelijk binnen te zetten.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Knip in het voorjaar oude bladeren weg om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Shaggy' kunnen in het voorjaar worden bemest met organische meststoffen. Het is belangrijk om een bemesting te kiezen die specifiek is voor bloeiende planten. Het is aan te raden om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij Tuinplanten. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stam te plaatsen.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Shaggy' gedijen het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan problemen veroorzaken in de groei en gezondheid van de plant. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant is gevoelig voor bladluizen en slakken. Om deze plaaginsecten te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen bij het bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  De Astrantia major 'Shaggy' is een bijzondere plant met opvallende bloemen in een prachtige roze kleur. De bloemen hebben een unieke, pluizige uitstraling, vandaar de naam 'Shaggy'. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De 'Shaggy' variant van de Astrantia major is perfect voor in borders of in wilde tuinen. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.