Aubrieta 'Blue King'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aubrieta 'Blue King' is een laagblijvende vaste plant met prachtige blauwe bloemen die bloeien in het voorjaar. De plant vormt een dicht tapijt van groenblijvende bladeren en bloemen en is ideaal voor rotstuinen of als bodembedekker. 'Blue King' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin. Het is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, tuinplanten zijn over het algemeen niet groenblijvend en verliezen hun bladeren in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bladeren of stro in de winter.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert nieuwe groei en bloei.

  Aubrieta 'Blue King' heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is aan te raden om de plant niet te dicht op andere planten te plaatsen.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Blue King' groeien over het algemeen het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks ongeveer 2 tot 3 keer water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond staat.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan door hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een populaire keuze voor tuinen die veel insecten willen aantrekken. De plant zorgt voor een levendige en kleurrijke toevoeging aan de tuin, terwijl het ook helpt bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, de plant Aubrieta 'Blue King' trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor bodembedekking, waardoor verschillende diersoorten schuilmogelijkheden vinden. Tot slot draagt Aubrieta 'Blue King' bij aan de diversiteit van plantensoorten in de tuin.

  De plant bloeit van april tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de Aubrieta plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bodembedekkende eigenschappen in de tuin. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten of vergiftiging.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen door het absorberen en verspreiden van geluidsgolven. Tuinplanten zoals klimop en bamboe kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om een compacte groei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange, slappe scheuten. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en bloeirijk.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Water geven bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Blue King' groeien het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en voedselrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Ideaal voor in rotstuinen, borders of als bodembedekker.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig. Ze zijn bestand tegen milde vorst en kunnen goed overleven in ons klimaat. Indien nodig kunnen ze beschermd worden met een laagje stro of bladeren.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond in volle zon. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant in droge periodes voldoende water te geven.

  Tuinplanten zoals Aubrieta "Blue King" hebben een lichte bemesting nodig in het voorjaar. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Te veel bemesting kan leiden tot weinig bloemen en overmatige bladgroei.

  Mulch zorgt voor extra isolatie en vochtretentie rond de wortels van de plant. Het voorkomt onkruidgroei en beschermt de bodemstructuur. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors.

  De Aubrieta 'Blue King' gedijt het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH tussen de 6,0 en 7,5. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken voor de plant en de groei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en rupsen bij de plant. Deze kunnen schade toebrengen aan de bladeren en bloemen. Om ongedierte te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of ze handmatig verwijderen.

 • Omschrijving

  De Aubrieta 'Blue King' is een laagblijvende vaste plant met prachtige blauwe bloemen die bloeien in het voorjaar. De plant vormt een dicht tapijt van groenblijvende bladeren en bloemen en is ideaal voor rotstuinen of als bodembedekker. 'Blue King' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Deze plant trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een natuurlijke tuin. Het is een sterke en winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.