Aubrieta 'Bressingham Red'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Bressingham Red' er en lavtliggende bunddækkeplante med smukke røde blomster. Planten blomstrer om foråret og giver et farverigt bidrag til haven. Aubrieta 'Bressingham Red' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Det er en hårdfør plante, der kræver minimal vedligeholdelse. Ideel til stenbede, bede og kantet af stier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aubrieta 'Bressingham Red' er ikke stedsegrøn. Denne haveplante mister sine blade om vinteren.

  Aubrieta 'Bressingham Red' planten er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost for at øge overlevelseschancerne. Haveplanter som denne har generelt en god vinterhårdhed.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det eneste nødvendige er en solrig placering og regelmæssig vanding. Beskæring efter blomstring fremmer blomstringen til næste sæson.

  Planten har brug for ca. 30 centimeter plads for at vokse frit. Plant dem ca. 20-30 centimeter fra hinanden for at få et fyldigt udseende i haven. Tag hensyn til planternes vækst over tid.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan vækst og blomstring muligvis blive reduceret. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimale resultater.

  De Aubrieta 'Bressingham Red' har brug for vand en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden er godt tør, inden du giver vand igen for at forhindre rodrot. Hold øje med jordens fugtighed og juster vandgivningen efter behov.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvere.

  Aubrieta 'Bressingham Red' tiltrækker bier og sommerfugle med sine blomster, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. På grund af dens jorddækkende egenskaber giver planten også beskyttelse til små dyr og insekter. Den kan derfor helt sikkert bidrage til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer normalt i april og maj måneder, og blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Haveplanter som Aubrieta 'Bressingham Red' kan generelt godt tåle fuld sol. Det er dog vigtigt at give planten tilstrækkelig vand ved varme temperaturer for at forhindre udtørring. I fuld sol kan planten trives godt og blomstre.

  Nej, planten Aubrieta er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært bruges for sine smukke blomster og blade. At indtage planten kan føre til maveproblemer eller forgiftning.

  Haveplanter er generelt ikke kendt for deres lyddæmpende egenskaber. Derfor er det usandsynligt, at denne plante dæmper lyd.

 • Planten kan beskæres efter blomstringen for at fremme væksten og bevare formen. Fjern visne blomsterstængler og eventuelt misfarvede blade. Undgå at beskære for dybt ind i det gamle træ for ikke at beskadige planten.

  Denne plante skal have regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden bliver godt gennemvædet, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand til planten ved basen for at forhindre svampesygdomme.

  Denne plante foretrækker en veldrænet pottemuld, der er let sur til neutral. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at gøde pottemulden lejlighedsvis for at holde planten sund.

  Planten trives bedst i veldrænet jord og tolererer både tørre og fugtige jordbunde. Det er vigtigt, at jorden har en neutral til let alkalisk pH-værdi. Næringsrig jord vil fremme væksten og blomstringen af planten.

  Planten trives bedst på et solrigt sted i haven. Den trives godt i veldrænet jord. En beskyttet placering mod hård vind foretrækkes.

  For at beskytte planten om vinteren anbefales det at lægge et lag muld rundt om plantens base. Derudover kan det hjælpe at dække planten med et lag blade eller halm. Sørg også for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig, især under tørre og kolde perioder.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter som Aubrieta 'Bressingham Red' har gavn af gødning med organisk gødning om foråret for at stimulere vækst og blomstring. Det er vigtigt ikke at overgøde planterne, da dette kan føre til overdreven vækst af blade i stedet for blomster. Det anbefales at gøde planterne let efter blomstring for at opretholde sundhed og vitalitet.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt, hvilket er gavnligt for plantens vækst. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag mulch rundt om plantens base, men undgå direkte kontakt med stænglerne for at forhindre råd.

  Planten trives bedst i en neutral til let alkalisk jord med en pH-værdi på cirka 6,5 til 7,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. En for sur jord kan hæmme plantens vækst.

  For at forhindre skadedyr i disse haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere blade og stilke for tegn på skadedyr. Brugen af naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler som neemolie kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. En god vandafledning og luftcirkulation omkring planten kan også bidrage til at forhindre skadedyr.

 • Beskrivelse

  Aubrieta 'Bressingham Red' er en lavtliggende bunddækkeplante med smukke røde blomster. Planten blomstrer om foråret og giver et farverigt bidrag til haven. Aubrieta 'Bressingham Red' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord. Det er en hårdfør plante, der kræver minimal vedligeholdelse. Ideel til stenbede, bede og kantet af stier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.