Aubrieta 'Cascade Purple'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Cascade Purple' is een laagblijvende vaste plant die ongeveer 15 cm hoog wordt en zich in de breedte kan verspreiden tot wel 45 cm. De plant heeft groenblijvende bladeren en produceert in het voorjaar prachtige paarse bloemen die lijken te hangen als een waterval over de rand van de plant. Aubrieta 'Cascade Purple' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een sterke plant die weinig onderhoud vereist en ideaal is voor het bedekken van borders, rotstuinen of voor in hangmanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Gedurende het hele jaar behoudt de plant zijn blad.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in ons klimaat. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst en natte omstandigheden. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en af en toe bemesten. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  Voor een Tuinplant zoals deze heb je ongeveer een ruimte van 20-30 centimeter nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Het is een bodembedekkende plant die zich goed verspreidt.

  De Aubrieta 'Cascade Purple' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei. In de schaduw zal de plant niet zo goed gedijen en kan de bloei verminderd worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en overvloedige nectar. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of terras voor het aantrekken van bestuivers. Het is een waardevolle plant voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Aubrieta 'Cascade Purple' is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en hommels aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het ook schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten. Het helpt zo om de diversiteit van de natuurlijke omgeving te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Tuinplanten zoals Aubrieta 'Cascade Purple' kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer en uitdroging te voorkomen.

  Nee, Aubrieta 'Cascade Purple' is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren in de tuin. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Nee, deze plant is niet geluidsdempend. Het is een bodembedekker die voornamelijk wordt gekozen om zijn paarse bloemen in het voorjaar. Planten die geluidsdempend zijn, hebben meestal dikkere bladeren of stengels.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm te behouden. Verwijder ook oude en dorre takken om de plant gezond te houden. Herhaal dit proces jaarlijks in het voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doordrenkt. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen.

  Voor deze plant is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is. Het is raadzaam om af en toe de potgrond te bemesten voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en voedselrijk zijn voor de beste groeiresultaten. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een licht alkalische pH is ideaal voor deze tuinplanten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Tuinplanten zijn over het algemeen geschikt voor buiten in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen winterbescherming nodig, zoals het bedekken met mulch of bladeren, om hun wortels te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen. In de lente kunnen eventuele beschadigde delen van de plant worden afgeknipt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond op een zonnige plek. Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te verlengen.

  Het is aan te raden om Tuinplantenmest te gebruiken voor een optimale groei en bloei van deze plant. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een extra boost. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen wordt aanbevolen om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor een goede afwatering en voeding. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm dik rondom de plant.

  De bodem voor deze plant moet neutraal tot licht alkalisch zijn, met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Bij voorkeur groeit de plant in een zonnige en goed doorlatende grond.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten zoals Aubrieta 'Cascade Purple', is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Soms kan het helpen om de planten af en toe schoon te spoelen met water om ongedierte weg te spoelen. In ernstige gevallen kan het nodig zijn om biologische bestrijdingsmiddelen of andere milieuvriendelijke methoden te gebruiken om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Cascade Purple' is een laagblijvende vaste plant die ongeveer 15 cm hoog wordt en zich in de breedte kan verspreiden tot wel 45 cm. De plant heeft groenblijvende bladeren en produceert in het voorjaar prachtige paarse bloemen die lijken te hangen als een waterval over de rand van de plant. Aubrieta 'Cascade Purple' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Het is een sterke plant die weinig onderhoud vereist en ideaal is voor het bedekken van borders, rotstuinen of voor in hangmanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.