Aubrieta 'Cascade Red'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Cascade Red' is een laagblijvende en bodembedekkende vaste plant met prachtige dieprode bloemen. Deze plant bloeit in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De bloemen hebben een cascade-achtige groeiwijze, vandaar de naam 'Cascade Red'. Aubrieta gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Ideaal voor rotstuinen, borders, of als bodembedekker tussen stenen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Aubrieta 'Cascade Red' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en structuur willen behouden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen met een laag mulch of bladeren. Overwinteren op een beschutte plek is ook aan te raden.

  Deze plant is zeer makkelijk te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei houdt de plant gezond. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Voor een gezonde groei en ontwikkeling heeft deze plant ongeveer 15 tot 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien voor een compacte groei.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Cascade Red' groeien het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei beperkt zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden om de plant te plaatsen op een zonnige plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Houd de grond vochtig, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het trekt deze bestuivers aan door hun felgekleurde en geurige bloemen. Perfect voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Aubrieta 'Cascade Red' is goed voor biodiversiteit, omdat de bloemen vlinders en bijen aantrekken en zo bijdragen aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt de plant ook schuilplekken voor kleine dieren. Tot slot zorgt het bodembedekkende karakter van Aubrieta 'Cascade Red' ervoor dat onkruid minder kans krijgt om te groeien en zo de diversiteit van planten in de tuin bevordert.

  Deze plant bloeit van maart tot juni en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. De bloemen vormen een tapijt van kleur in de tuin gedurende deze periode.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei. Let echter wel op dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, Aubrieta 'Cascade Red' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het is niet geschikt voor consumptie.

  De meeste tuinplanten hebben niet het vermogen om geluid te dempen. Het is beter om andere methoden te gebruiken om geluidsoverlast te verminderen in een tuin. Over het algemeen zijn planten vooral goed voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en het creëren van een rustige omgeving.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen weg om nieuwe bloemen te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Een lichte snoei in het voorjaar kan de plant helpen om compact en vol te blijven.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de grond te nat wordt, omdat de plant niet goed tegen teveel vocht kan.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft en voldoende voedingsstoffen bevat. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels van de plant in drassige grond staan.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende en vochtige bodem die rijk is aan organisch materiaal. Zorg voor een neutrale tot licht alkalische pH-waarde in de bodem. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg voor voldoende luchtigheid voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of net over de plant worden geplaatst om te voorkomen dat de vorst schade aanricht. Zorg er ook voor dat de plant tijdens de wintermaanden voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei na de bloei om een compacte vorm te behouden.

  Het is raadzaam om in het voorjaar en zomer de plant te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik hiervoor vloeibare of korrelmeststof en volg de instructies op de verpakking. Te veel bemesting kan leiden tot overbemesting, dus wees voorzichtig met de dosering.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, voorkomt onkruidgroei en zorgt voor een constante bodemtemperatuur. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stengels of bladeren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch voor tuinplanten.

  De Tuinplant Aubrieta 'Cascade Red' groeit het best in neutrale tot lichtzure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,5. Een goede bodem met de juiste zuurgraad zorgt voor optimale groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op tekenen van ongedierte. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater worden gebruikt. Houd de plant ook gezond door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Cascade Red' is een laagblijvende en bodembedekkende vaste plant met prachtige dieprode bloemen. Deze plant bloeit in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De bloemen hebben een cascade-achtige groeiwijze, vandaar de naam 'Cascade Red'. Aubrieta gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Ideaal voor rotstuinen, borders, of als bodembedekker tussen stenen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.