Aubrieta 'Hamburger Stadtpark'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' er en lavt og jorddækkende staudeplante med smukke lilla blomster, der blomstrer om foråret. Planten er vintergrøn og forbliver smukt grøn hele året. Aubrieta 'Hamburger Stadtpark's blade er små og grågrønne. Denne plante er ideel til stenbede, bede og som jorddække i haven. Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' trives i en solrig position og godt drænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sit løv om vinteren og er derfor ikke permanent grøn.

  Denne plante er hårdfør indtil cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved hård frost. Vinterbeskyttelse kan hjælpe med at overleve koldere temperaturer.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en robust og vinterhårdfør plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring efter blomstringen vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Aubrieta har brug for cirka 30 centimeter plads mellem andre planter i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du planter den.

  De Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' vokser bedst i fuld sol eller delvis skygge. Det anbefales at give planten mindst 6 timers sollys om dagen for optimal vækst. I skyggen kan planten vokse langsommere og blomstre mindre.

  Have planter som Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at undgå, at jorden udtørrer mellem vanding, men samtidig er det også vigtigt, at rødderne ikke står i for meget vand. Det er klogt at regelmæssigt mærke på jorden, inden du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en værdifuld plante for bestøvere på grund af nektaren og blomsterne, den tilbyder. Det er en smuk tilføjelse til en have, der ønsker at bidrage til biodiversiteten.

  Ja, Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter og kan fungere som en fødekilde for bier og sommerfugle. Derudover giver planten variation i haven, hvilket igen tiltrækker forskellige dyrearter. Det er vigtigt at have forskellige plantearter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra april til juni, og blomstringen kan vare i flere uger. Det er en blomstrende haveplante, der tilføjer farve til haven om foråret.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst.

  Nej, Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' er ikke spiselig. Det er en prydplante og bliver primært brugt i haver for de smukke lilla blomster. Spiselighed er ikke kendt og anbefales ikke.

  Ja, denne plante har potentiale til at dæmpe lyd på grund af dens tætte vækst og blade. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe en rolig stemning i haven. Det er dog vigtigt at huske, at effekten af lyddæmpning afhænger af faktorer som placering og plantens størrelse.

 • Haveplanter som disse kræver lidt beskæring. Eventuelt kan visne blomster klippes af for at fremme væksten. Det er vigtigt at beskære planten let efter blomstring for at opretholde formen og kompaktheden.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten ved basen for at forhindre skimmelsygdomme.

  Denne plante har brug for veldrænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Brug en pottemuld, der er specielt velegnet til haveplanter for at fremme væksten og blomstringen. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder.

  Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' trives bedst i veldrænet og fugtig jord med en neutral til let alkalisk pH-værdi. Jorden skal være næringsrig og humusrig for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodfrugt.

  Aubrieta er en solelskende plante, der trives bedst på en placering med masser af sol og veldrænet jord. Planten trives godt i stenbede, blomsterbede og langs stier. Det er vigtigt, at planten er beskyttet mod kraftig vind.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og vind. Brug f.eks. et lag muld af blade eller halm omkring planten. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodælte.

  Denne haveplante trives bedst i veldrænet jord og en solrig placering. Døde blomster kan fjernes regelmæssigt for at fremme blomstringen. Gødning en gang om året om foråret er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Have daaede planter regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en organisk gødning om foråret for en god start. Giv desuden regelmæssigt en speciel blomstergødning i vækstsæsonen for smukke blomster.

  Mulch er et lag organisk materiale, der lægges omkring planter for at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Det kan bestå af f.eks. barkflis, kompost eller træflis. Mulch bruges meget i haven for at fremme vækst og sundhed hos planterne.

  Planten trives bedst i neutral til sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den efter behov. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 anses generelt for ideel for de fleste haveplanter.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, snegle og larver. Brug af naturlige fjender som marihøns kan også hjælpe med at holde skadedyrene under kontrol. Derudover kan du holde planten sund ved regelmæssigt at gøde og give tilstrækkeligt med vand.

 • Beskrivelse

  Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' er en lavt og jorddækkende staudeplante med smukke lilla blomster, der blomstrer om foråret. Planten er vintergrøn og forbliver smukt grøn hele året. Aubrieta 'Hamburger Stadtpark's blade er små og grågrønne. Denne plante er ideel til stenbede, bede og som jorddække i haven. Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' trives i en solrig position og godt drænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.