Aubrieta 'Royal Red'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Royal Red' is een bodembedekkende plant met prachtige donkerrode bloemen. De plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het groene blad van Aubrieta 'Royal Red' vormt een mooi contrast met de intense kleur van de bloemen. De plant gedijt het best in goed doorlatende en zonnige grond. Aubrieta 'Royal Red' is perfect voor rotstuinen, borders en als bodembedekker tussen stenen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Aubrieta 'Royal Red' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Deze eigenschap maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen en bloembedden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus overleven in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant bij langdurige vorst extra af te dekken met mulch of bladeren.

  Ja, Aubrieta 'Royal Red' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Het enige wat nodig is, is regelmatig snoeien na de bloei om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden en te bloeien. Houd rekening met de groeiwijze van de plant bij het bepalen van de ruimte in de tuin.

  Aubrieta 'Royal Red' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei iets minder uitbundig zijn, maar de plant zal nog steeds gezond blijven.

  Tuinplanten moeten over het algemeen één keer per week water krijgen, tenzij er sprake is van extreme hitte of droogte. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en aan te passen aan de specifieke omstandigheden van jouw tuin.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  Aubrieta 'Royal Red' trekt voornamelijk bijen en vlinders aan, waardoor het kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het zorgt voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor verschillende insecten en kleine dieren. Het is daarom een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken. Na de bloei kunnen nog enkele bloemen verschijnen gedurende de zomermaanden.

  Ja, Aubrieta 'Royal Red' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is geen voedselgewas en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking dankzij hun bladeren en stengels. Echter, de mate van geluidsdemping is minimaal en niet zo effectief als speciale geluidswerende materialen.

 • Om een compacte vorm te behouden, kan de plant na de bloei licht worden teruggesnoeid. Verwijder dode bloemen en eventueel uitstekende takken. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  De Tuinplant Aubrieta 'Royal Red' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en voorkom dat het blad nat wordt om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Aubrieta 'Royal Red' is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook niet te nat wordt. Voeg indien nodig extra voeding toe om de groei en bloei te stimuleren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond die licht vochtig is. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  De plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Ideaal voor rotstuinen en borders.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst in de winter door middel van bijvoorbeeld een laag mulch of een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek om de kans op schade door koude wind te verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Royal Red' hebben behoefte aan bemesting in het voorjaar om gezond en sterk te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant en het milieu, dus houd je aan de instructies.

  Mulch rond de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant komt. Verwijder oude mulch in het najaar en vervang deze door verse mulch.

  De plant groeit het beste in een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 8. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van kalk kan helpen de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op zichtbare tekenen van plaaginsecten zoals bladluizen, spintmijten of rupsen. Gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het inzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij het controleren van ongedierte. Mocht de plaag te groot worden, dan kan overwogen worden om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, maar dit moet altijd met zorg gebeuren om schade aan de plant en het milieu te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Royal Red' is een bodembedekkende plant met prachtige donkerrode bloemen. De plant bloeit in het voorjaar en trekt vlinders en bijen aan. Het groene blad van Aubrieta 'Royal Red' vormt een mooi contrast met de intense kleur van de bloemen. De plant gedijt het best in goed doorlatende en zonnige grond. Aubrieta 'Royal Red' is perfect voor rotstuinen, borders en als bodembedekker tussen stenen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.