Bergenia 'Bressingham White'

Bergenia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Bergenia 'Bressingham White' is een vaste plant met grote, glanzende, groenblijvende bladeren die in de winter mooi rood kleuren. In het voorjaar produceert deze plant trossen witte bloemen die op lange stelen boven het blad uitkomen. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke toevoeging aan de tuin. Deze Bergenia is goed winterhard en gedijt goed in zon of halfschaduw. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die ook goed gedijt in vochtige bodems.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Bergenia's zijn in het algemeen groenblijvende planten. Ze behouden hun blad gedurende het hele jaar, waardoor ze ook in de winter groen blijven. Bergenia 'Bressingham White' is daarom ook groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen extreme weersomstandigheden in de winter.

  De Bergenia 'Bressingham White' is een gemakkelijk te onderhouden en winterharde plant. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en gezonde tuinplant die weinig problemen veroorzaakt voor de meeste tuiniers.

  Bergenia 'Bressingham White' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Planten ze 30 tot 40 centimeter uit elkaar voor optimale groei. Het is een sterke plant die goed gedijt in borders en perken.

  Ja, planten in de Bergenia-familie groeien goed in de schaduw. Ze gedijen goed in licht tot matig schaduwrijke omstandigheden en kunnen zelfs in de volle schaduw groeien. Het is belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond en voldoende vocht voor optimale groei.

  De Bergenia 'Bressingham White' heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. ongeveer 1-2 keer per week water geven is voldoende om de grond vochtig te houden en de plant gezond te houden. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat wordt, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen en nectarrijke eigenschappen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers.

  Bergenia 'Bressingham White' is een populaire tuinplant die nectar en pollen produceert, waardoor het bijen en andere insecten aantrekt. Het kan ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Door het toevoegen van deze plant aan je tuin, draag je bij aan de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, Bergenia 'Bressingham White' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtige grond in de zomer.

  Nee, Bergenia 'Bressingham White' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen en bladeren. Het consumeren van delen van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de planten in de Bergenia-familie hebben grote bladeren die geluid kunnen dempen doordat ze geluidsgolven absorberen. Zo kunnen ze helpen om het geluidsniveau in de omgeving te verminderen. Het plaatsen van deze planten in de tuin kan dus bijdragen aan een rustigere en stillere omgeving.

 • Je kunt de oude bladeren in het voorjaar wegsnijden om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook eventuele uitgebloeide bloemstelen om de uitstraling van de plant te verbeteren. Snoei nooit te diep, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De Bergenia 'Bressingham White' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden.

  Tuinplanten zoals Bergenia 'Bressingham White' hebben doorgaans geen speciale winterbescherming nodig. De plant is winterhard en kan temperaturen tot -15°C overleven. Het is voldoende om de plant goed te mulchen en te zorgen voor een goede waterafvoer om deze te beschermen tegen vorstschade.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Snoei eventueel uitgebloeide bloemen weg voor een verzorgd uiterlijk. Geef in droge periodes voldoende water.

  Tuinplanten zoals Bergenia 'Bressingham White' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten in de tuin. Pas de bemesting toe volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is nuttig bij het kweken van deze plant omdat het de grond vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers wordt aanbevolen om de plant te voorzien van voedingsstoffen terwijl het de esthetiek van de tuin verbetert. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en dat deze wordt bijgehouden om de gezondheid en vitaliteit van de plant te ondersteunen.

  Bergenia's groeien het best in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals aaltjes, roofmijten of insecten. Een andere optie is het handmatig verwijderen van ongedierte zoals bladluizen of slakken. Ook het inzetten van natuurlijke vijanden van het ongedierte kan helpen bij het bestrijden ervan.

 • Omschrijving

  De Bergenia 'Bressingham White' is een vaste plant met grote, glanzende, groenblijvende bladeren die in de winter mooi rood kleuren. In het voorjaar produceert deze plant trossen witte bloemen die op lange stelen boven het blad uitkomen. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en zorgen voor een vrolijke toevoeging aan de tuin. Deze Bergenia is goed winterhard en gedijt goed in zon of halfschaduw. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die ook goed gedijt in vochtige bodems.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.