Bergenia 'Perfect'

Bergenia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bergenia 'Perfect' is een compacte en bladhoudende vaste plant met glanzende groene bladeren die in de winter roodachtig worden. In het voorjaar bloeit de plant met opvallende roze bloemen die vlinders aantrekken. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de halfschaduw of schaduw. Bergenia 'Perfect' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant trekt ook bijen en andere nuttige insecten aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Bergenia 'Perfect' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een perfecte toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot temperaturen van -20°C.

  Ja, Bergenia 'Perfect' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Het vereist minimale inspanning om te gedijen en is bestand tegen de meeste omgevingsomstandigheden. Het is een sterke en duurzame plant die weinig problemen zal veroorzaken voor de tuinier.

  Bergenia 'Perfect' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te groeien. Voor een enkele plant is een ruimte van ongeveer 40-50 cm aan te raden. Zorg voor voldoende licht en vochtige grond voor optimale groei.

  Ja, de plant 'Bergenia 'Perfect' groeit goed in de schaduw. Tuinplanten die goed gedijen in de schaduw zijn onder andere varens, hosta's en helleborussen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting.

  De Bergenia 'Perfect' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, Bergenia 'Perfect' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin om bestuivers aan te trekken voor de bloemen en planten in de omgeving.

  Ja, Bergenia draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, hommels en andere bestuivers aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in uw tuin.

  'Bergenia 'Perfect'' bloeit in de maanden maart en april en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de Bergenia 'Perfect' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de plant Bergenia 'Perfect' is niet eetbaar. Het is geen eetbare plant en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bladeren en bloemen in de tuin. Eet geen delen van deze plant omdat het giftig kan zijn.

  Ja, de plant Bergenia heeft grote bladeren die geluid kunnen dempen en zorgen voor een rustige omgeving in de tuin. De dichte groei van de bladeren kan geluid absorberen en verminderen. Dit maakt de plant een goede keuze voor geluidsdemping in de tuin.

 • Bergenia 'Perfect' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, nadat de bloemen zijn uitgebloeid. Verwijder dode bladeren en verdroogde bloemstelen om de plant gezond te houden en nieuwe groei te stimuleren. Knip de bladeren dicht bij de grond af voor een verzorgd uiterlijk.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  De plant gedijt het beste in humusrijke, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bergenia 'Perfect' kan goed groeien in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  Om te beschermen tegen vorst in de winterperiode, kunt u een laagje mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Hierdoor blijven de wortels van de plant warmer en beschermd tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard. Snoei in het voorjaar de uitgebloeide bloemstelen weg. Geef de plant af en toe water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Bergenia hebben behoefte aan organische mest in het voorjaar, gevolgd door een meststof met een hoger kaliumgehalte in de zomer. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking van de meststof te volgen om overbemesting te voorkomen. Het is aanbevolen om meststoffen gelijkmatig rond de plant te verdelen en lichtjes in te werken in de grond.

  Mulch de plant in het voorjaar met compost of bladeren om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt. Een laag van 5-10 cm is voldoende om de wortels te beschermen.

  Bergenia 'Perfect' houdt van een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Voor Tuinplanten zoals Bergenia 'Perfect' is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte. Preventieve maatregelen zoals het weghalen van dode bladeren en regelmatig water geven kunnen helpen bij het voorkomen van plagen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Bergenia 'Perfect' is een compacte en bladhoudende vaste plant met glanzende groene bladeren die in de winter roodachtig worden. In het voorjaar bloeit de plant met opvallende roze bloemen die vlinders aantrekken. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de halfschaduw of schaduw. Bergenia 'Perfect' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Deze plant trekt ook bijen en andere nuttige insecten aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.