Blechnum spicant

Blechnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Blechnum spicant, ook bekend als de hertshoornvaren, is een groenblijvende varen met lange, smalle bladeren die lijken op hertengeweien. Het is een bodembedekkende plant die zich langzaam verspreidt en ideaal is voor schaduwrijke en vochtige omgevingen. De plant groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de schaduw gedijen. Blechnum spicant is een sierlijke plant die een vleugje wildernis toevoegt aan tuinen en bosachtige omgevingen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij extreme vorst. De plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Blechnum spicant is een makkelijke plant in onderhoud en gedijt goed in vochtige grond en schaduwrijke plekken. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en de dode bladeren verwijderen. Deze plant heeft weinig zorg nodig en is daardoor ideaal voor tuiniers die weinig tijd hebben voor onderhoud.

  De plant heeft ongeveer 40-50 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en vocht zijn voor een optimale groei. Plant ze op een beschutte plek in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in schaduwrijke gebieden met weinig licht. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die weinig zonlicht ontvangen en heeft geen direct zonlicht nodig om te gedijen. Deze plant kan goed groeien en zich ontwikkelen in schaduwrijke omstandigheden.

  Blechnum spicant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Nee, de plant Blechnum spicant is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit. Hij biedt schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren en draagt bij aan een gezond ecosysteem in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in uw tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met juli en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant kan beter gedijen in de schaduw of halfschaduw en verdraagt geen volle zon. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen fel zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij zijn dichte bladstructuur. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in tuinen of groene ruimtes. Het is daarom een goede keuze voor wie op zoek is naar een geluidsdempende plant.

 • Deze plant hoeft meestal niet te worden gesnoeid, tenzij er dood of beschadigd blad moet worden verwijderd. Snoei eventuele oude bladeren in het voorjaar om de groei van nieuwe bladeren te bevorderen. Verwijder regelmatig dode of verkleurde bladeren om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg voor een mix van potgrond en zand om de plant gezond te houden. Vermijd te natte of te droge grond.

  Deze plant groeit het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Vermijd te veel kalk in de grond, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Het is een ideale plant voor in een beschutte tuin of onder bomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, kun je een dikke laag mulch aanbrengen rond de wortels. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bij strenge vorst kun je de plant eventueel bedekken met vliesdoek of een tuin fleece.

  Houd de plant vochtig, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht.

  Gebruik organische meststoffen in het voorjaar om de plant te voeden. Vermijd te veel mest, dit kan schadelijk zijn voor de plant. Houd de grond vochtig na het bemesten.

  Het gebruik van mulch kan gunstig zijn voor de groei en ontwikkeling van deze plant. Mulch wordt gebruikt om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen aan te vullen. Overweeg mulch toe te voegen rond de plant voor optimale groeiomstandigheden.

  Blechnum spicant gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar de bodem voldoende zuur is voor optimale groei.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte zoals slakken, bladluizen en spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van deze plaaginsecten. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  Blechnum spicant, ook bekend als de hertshoornvaren, is een groenblijvende varen met lange, smalle bladeren die lijken op hertengeweien. Het is een bodembedekkende plant die zich langzaam verspreidt en ideaal is voor schaduwrijke en vochtige omgevingen. De plant groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de schaduw gedijen. Blechnum spicant is een sierlijke plant die een vleugje wildernis toevoegt aan tuinen en bosachtige omgevingen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.