Calamagrostis x acutiflora 'Overdam'

Calamagrostis acutiflora

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' er en prydgræs med iøjnefaldende brogede blade, der er grønne og hvide stribede. Græspladserne, der fremkommer om sommeren, er luftige og sølvfarvede. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i veldrænet jord. 'Overdam' kan nå en højde på ca. 70-90 cm og er vinterhårdfør. Denne prydgræs egner sig til en grænse, som solitærplante eller i en stor potte.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene kan visne om vinteren, og planten går i dvale. Det er en løvfældende plante.

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle rimelig lave temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost.

  Planten er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke særlig pleje. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt for at holde planten sund. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt under de fleste haveforhold.

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Det anbefales at plante planten i en rummelig potte eller direkte i jorden med tilstrækkelig plads omkring for en sund vækst. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  De Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse mindre godt og kan miste sin karakteristiske farve. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed og vand, når jorden føles tør. Undgå at give for meget vand for at undgå rodrot.

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' er en græssort, der ikke specifikt er kendt for sin tiltrækning af sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ plante i haven. Andre blomstrende planter er bedre egnet til at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, som en haveplante tiltrækker Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' forskellige insekter, hvilket øger biodiversiteten i haven. Derudover giver planten ly for små dyr, hvilket bidrager til en sund biodiversitet i området.

  Denne plante blomstrer normalt om sommeren, fra juni til august. Blomstringsperioden kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, denne plante kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Mulch kan hjælpe med at holde rødderne kølige.

  Nej, Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' er ikke spiselig for mennesker eller dyr. Det er en dekorativ haveplante, der er populær på grund af sit smukke udseende og vinterhårdhed. Den bruges ofte i bede, som solitær eller som jorddække.

  Ja, Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' kan have en støjreducerende effekt på grund af den tætte vækst og den raslende lyd af bladene i vinden. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj i haven.

 • Du kan beskære planten om foråret til cirka 10 cm over jorden. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede grene. Dette vil sikre en sund og kompakt vækst.

  Denne plante skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Det er vigtigt, at planten ikke får oversvømmelse, så undgå, at rødderne står i vandmættet jord.

  Planten foretrækker godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. For optimal vækst og blomstring kan gødning tilføjes til pottemulden.

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' trives bedst i en veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for en neutral til let sur pH-værdi. Undgå for våd jord for at forhindre rodsyge.

  Denne plante trives bedst et sted i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Det er en ægte haveplante, som trives godt i bede, rabatter eller i store potter.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at lægge et lag mulch omkring rødderne. Det kan også hjælpe at dække planten med en vinterhætte eller fleeceklud. Sørg for, at planten ikke står for fugtigt om vinteren for at undgå skimmel.

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' kræver lidt vedligeholdelse. Klip de døde stængler tilbage til jorden om foråret. Vand planten regelmæssigt og gød den om foråret med organiske gødninger.

  For en god vækst og blomstring anbefales det at gøde planten en gang om året med en organisk gødning. Giv ikke planten for meget gødning, da det kan beskadige planten. Brug helst en gødning med en langsom frigivelse.

  Det anbefales at anvende muld rundt om planten for at bevare fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Dette kan gøres med organisk materiale som blade, træbark eller kompost. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stængler.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En god jordens surhedsgrad sikrer, at planten kan vokse og blomstre optimalt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og tilpasse den, hvis det er nødvendigt.

  Du kan bekæmpe skadedyr ved regelmæssigt at inspicere planten for eventuelle skadedyr og fjerne dem med hænderne. Derudover kan du også bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller rovmider til at bekæmpe skadedyr. Sørg for, at planten får den rette pleje, såsom tilstrækkelig vand og næring, for at øge modstanden mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Calamagrostis x acutiflora 'Overdam' er en prydgræs med iøjnefaldende brogede blade, der er grønne og hvide stribede. Græspladserne, der fremkommer om sommeren, er luftige og sølvfarvede. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i veldrænet jord. 'Overdam' kan nå en højde på ca. 70-90 cm og er vinterhårdfør. Denne prydgræs egner sig til en grænse, som solitærplante eller i en stor potte.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.