Calamintha grandiflora 'Variegata'

Calamintha

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calamintha grandiflora 'Variegata' er en urteagtig flerårig plante med en kompakt form og iøjnefaldende brogede blade. Bladene er grønne med flødefarvede kanter, hvilket skaber en legende og dekorativ effekt i haven. Om sommeren producerer planten små hvide blomster, der er attraktive for bier og sommerfugle. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i solen og tør til moderat fugtig jord. Calamintha grandiflora 'Variegata' kan bruges som jorddække i bede, stenbede eller som accentplante i en have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne. Bladene forbliver også grønne om vinteren. Det gør den til et smukt tilføjelse til haven året rundt.

  Planten er vinterhårdfør til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Denne haveplante kan således overleve i moderate vinterforhold.

  Ja, planten er generelt nem at holde. Det eneste, du har brug for, er tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning. Ud over det har planten ikke brug for speciel pleje.

  For denne havplante anbefales det at have cirka 30 til 40 centimeter plads mellem hver plante. På den måde har de nok plads til at vokse og udvikle sig. Husk at planterne kan sprede sig, så tilstrækkelig plads er vigtig.

  Calamintha grandiflora 'Variegata' trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men kan også vokse rimeligt godt i skyggen. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt lys til at vokse og blomstre ordentligt. Generelt kan planten tilpasse sig forskellige lysforhold.

  Planten har brug for vand ca. en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. I sommermånederne kan det være nødvendigt at give vand mere hyppigt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og blomsterne, de producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og bestøvning.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den er attraktiv for bestøvende insekter og sommerfugle. Den giver også ly og mad til forskellige dyrearter. Det hjælper med at fremme et sundt og varieret haveøkosystem.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen varer cirka 4 måneder. Blomsterne er hvide med små lilla pletter og tiltrækker sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre ordentligt. I fuld sol vil planten udvikle sig optimalt.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante eller dele af den. Det er bedst at holde denne plante ren til dekorative formål i haven.

  Ja, Haveplanter har generelt ikke lyddæmpende egenskaber.

 • Du kan beskære planten tilbage om foråret for at fremme formen og blomstringen. Fjern døde blomster og tynd ud for at forbedre luftcirkulationen. Klip planten ned til lige over jorden om efteråret for at undgå frostskader.

  Denne plante kræver regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved roden for at forhindre skimmeldannelse.

  For planten Calamintha grandiflora 'Variegata' er det vigtigt at bruge veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt på fugt, men ikke forbliver for våd. Derudover er det en god idé at regelmæssigt udskifte pottemulden og give planten næringsstoffer.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral. Tilføj eventuelt kompost eller organisk gødning for optimal vækst.

  Planten trives bedst på en solrig placering og i veldrænet jord. Det foretrækker at stå beskyttet mod hård vind. Denne haveplante trives godt i blomsterbede, stenbede eller som jorddække.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især hvis jorden er meget våd. Det anbefales at lægge et lag muld eller blade omkring planten for at beskytte rødderne. Derudover kan det hjælpe at placere planten tæt på en mur eller plankeværk for ekstra varme.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare formen og fremme ny vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund.

  Havebrug som Calamintha grandiflora 'Variegata' har brug for ernæring i form af gødning. Brug helst en gødning, der er specielt sammensat til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Det er vigtigt at følge den anbefalede dosering for at undgå overdreven gødskning.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Dette hjælper med at holde planten sund og blomstrende. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost som mulch.

  Planten trives bedst i en neutral til let alkalisk jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad for at sikre, at planten kan vokse og blomstre godt. Tilsætning af kalk kan hjælpe med at hæve pH-værdien på jorden, hvis det er nødvendigt.

  Planten er følsom over for snegle og lus. Disse kan bekæmpes med naturlige fjender som marihøns eller med miljøvenlige bekæmpelsesmidler. Regelmæssig kontrol af planten kan hjælpe med at opdage og tackle eventuelle skadedyr i tide.

 • Beskrivelse

  Calamintha grandiflora 'Variegata' er en urteagtig flerårig plante med en kompakt form og iøjnefaldende brogede blade. Bladene er grønne med flødefarvede kanter, hvilket skaber en legende og dekorativ effekt i haven. Om sommeren producerer planten små hvide blomster, der er attraktive for bier og sommerfugle. Det er en nem plante at vedligeholde, der trives godt i solen og tør til moderat fugtig jord. Calamintha grandiflora 'Variegata' kan bruges som jorddække i bede, stenbede eller som accentplante i en have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.