Calceolaria biflora

Calceolaria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calceolaria biflora is een kruidachtige plant die behoort tot de familie van de Scrophulariaceae. Deze plant wordt ook wel de "sloffenplant" genoemd vanwege de opvallende, slofachtige bloemen. Deze bloemen zijn geel van kleur en hebben twee lippen. De Calceolaria biflora komt van nature voor in Zuid-Amerika, voornamelijk in Chili en Argentinië. Deze plant wordt vaak gekweekt als kamerplant vanwege de opvallende bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant verandert van kleur afhankelijk van de seizoenen. Het is een vaste plant die in de lente en zomer bloeit.

  Calceolaria biflora is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gehouden. Het is een kamerplant die niet bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is aan te raden om de plant bij temperaturen boven de 10 graden Celsius te houden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende licht, water en bemesting en de plant zal goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Calceolaria biflora heeft minimaal 20 centimeter ruimte nodig tussen andere planten om goed te kunnen groeien. Het is een compacte plant die niet veel ruimte inneemt in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor optimale groei.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter groeien in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. De plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overbewatering. Over het algemeen is één keer per week voldoende, afhankelijk van de omgevingsfactoren. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen.

  Ja, "Calceolaria biflora" is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die deze plant produceert. Hierdoor trekt de plant deze bestuivers aan, wat bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Ja, de Tuinplant "Calceolaria biflora" kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor insecten en kleine dieren, waardoor de diversiteit in de tuin toeneemt. Daarnaast kan het bijdragen aan het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders.

  Calceolaria biflora bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Direct zonlicht kan schade aan de plant veroorzaken. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is niet veilig om deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om alleen plantaardig materiaal te eten dat bekend staat als eetbaar.

  Ja, de Calceolaria biflora staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen en kan helpen om geluid in een ruimte te verminderen. Het dichte bladerdek absorbeert geluidsgolven en vermindert de weerkaatsing ervan in de omgeving. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in huis of in de tuin.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij je dode of beschadigde bladeren wilt verwijderen. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Calceolaria biflora heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig voeding te geven aan de plant om een gezonde groei te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat en een optimale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de bodem niet te droog of te nat is, om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtvochtigheid heeft en plaats hem op een goed gedraineerde locatie. Overweeg om de plant binnenshuis te houden tijdens de koudere maanden.

  In de winter kan het nuttig zijn om deze plant te beschermen tegen vorst door hem te verplaatsen naar een beschutte plek of hem te bedekken met een laag stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed droog is voordat de vorst intreedt om wortelrot te voorkomen. Het is ook raadzaam om de plant in het voorjaar te controleren op eventuele vorstschade en deze indien nodig te snoeien.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zorg voor een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatige luchtcirculatie. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom deze tuinplant. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar en de herfst. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om wortelrot te voorkomen.

  De tuinplanten die goed gedijen in zure bodems hebben over het algemeen een lage pH-waarde, wat betekent dat de bodem zuur is. Deze planten hebben specifieke voedingsstoffen nodig die alleen beschikbaar zijn in zure bodems om gezond te blijven groeien. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep. Daarnaast kunt u ook schadelijke insecten handmatig verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en snel actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Calceolaria biflora is een kruidachtige plant die behoort tot de familie van de Scrophulariaceae. Deze plant wordt ook wel de "sloffenplant" genoemd vanwege de opvallende, slofachtige bloemen. Deze bloemen zijn geel van kleur en hebben twee lippen. De Calceolaria biflora komt van nature voor in Zuid-Amerika, voornamelijk in Chili en Argentinië. Deze plant wordt vaak gekweekt als kamerplant vanwege de opvallende bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.