Campanula carpatica 'Blaue Clips'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula carpatica 'Blaue Clips' is een bodembedekkende plant met helderblauwe klokvormige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. 'Blaue Clips' is een winterharde vaste plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. Deze Campanula soort trekt bijen en vlinders aan naar de tuin, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit. Regelmatig snoeien na de bloei stimuleert nieuwe bloemknoppen en bevordert een gezonde groei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad sterft af in de winter en komt in het voorjaar weer terug. Het is een vaste plant die bloeit in de zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Deze plant kan dus overleven in koude klimaten.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende voor een mooie bloei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze optimaal kan groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht en luchtigheid in de omgeving van de plant.

  Tuinplanten zoals Campanula carpatica 'Blaue Clips' gedijen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen de bloemen minder goed tot hun recht komen. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het goed om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt, maar ook om te voorkomen dat de wortels te lang nat blijven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een ideale plant voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en nuttige bestuivers aantrekken. De Campanula carpatica 'Blaue Clips' zal zeker helpen om vlinders en bijen naar uw tuin te lokken.

  Ja, de Campanula carpatica 'Blaue Clips' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgen de bladeren voor schuilplaatsen voor kleine insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan de tuin draagt bij aan een gevarieerde en levendige omgeving.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant Campanula carpatica 'Blaue Clips' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een insectenwerende eigenschap. Dit kan er indirect voor zorgen dat geluiden van insecten verminderd worden. Tevens zorgt het dichte bladerdek van de plant voor absorptie van geluidsgolven binnen bepaalde frequenties.

 • Deze plant kan na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde stengels en verzwakte groei om de plant gezond te houden. Snoei niet te rigoureus, aangezien de bloemen op nieuwe groei zullen verschijnen.

  De Campanula carpatica 'Blaue Clips' heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Voor deze plant is het aan te raden om gebruik te maken van potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten. Het zorgt voor een goede ondersteuning van de wortels en biedt voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Campanula carpatica 'Blaue Clips' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Campanula carpatica 'Blaue Clips' kunnen baat hebben bij winterbescherming, zoals het afdekken met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de planten te beschermen tegen harde wind en te zorgen voor een goede waterafvoer tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om de planten tijdens de winter regelmatig te controleren op eventuele schade en indien nodig maatregelen te nemen om de planten te beschermen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Een keer per jaar bemesten in het voorjaar zal de plant helpen gezond te blijven.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en te weinig bloemen.

  Het is aan te bevelen om Campanula carpatica 'Blaue Clips' te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig en onkruidvrij te houden. Mulch kan helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen vorst in de winter. Verwijder eventuele mulchlaag in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem te testen voordat u de plant plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren op aanwezigheid van bijvoorbeeld slakken en deze handmatig verwijderen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht en luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  De Campanula carpatica 'Blaue Clips' is een bodembedekkende plant met helderblauwe klokvormige bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. 'Blaue Clips' is een winterharde vaste plant die goed gedijt in zonnige tot halfschaduwrijke plekken in de tuin. Deze Campanula soort trekt bijen en vlinders aan naar de tuin, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit. Regelmatig snoeien na de bloei stimuleert nieuwe bloemknoppen en bevordert een gezonde groei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.