Campanula carpatica 'Weisse Clips'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula carpatica 'Weisse Clips' er en kompakt flerårig plante med hvide klokkeformede blomster, der blomstrer fra sen forår til tidlig sommer. Planten er godt forgrenet og har grønne blade med en let behåret tekstur. 'Weisse Clips' er velegnet til både bede og stenbed og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne art trives bedst på en solrig til halvskygget placering og foretrækker veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer plantens vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn. Den taber sit løv om efteråret og bliver nøgen om vinteren. Det er en løvfældende haveplante.

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' er vinterhærdig til cirka -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle kolde temperaturer og er velegnet til haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig beskyttelse under strenge frostperioder.

  Ja, Campanula carpatica 'Weisse Clips' er en let at vedligeholde plante. Denne havplante kræver lidt pleje og kan trives i forskellige typer jord og sollys. Regelmæssig vanding og gødning vil fremme vækst og blomstring.

  Denne plante kræver cirka 20-30 cm plads for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er vigtigt at efterlade tilstrækkelig plads mellem planterne, så de kan udvikle sig optimalt. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du vælger plantens placering.

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Vælg derfor helst en solrig placering for optimal vækst.

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt kan planten have brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og fugtigheden.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier. Deres blomster tiltrækker disse insekter på grund af deres nektar. Dette hjælper med bestøvningen i haven.

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække insekter til bestøvning. Det giver også ly og fødekilder til små dyr i haven. Planten bidrager til mangfoldigheden af planter i haven og fremmer en sund økologisk balance.

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' blomstrer i månederne juni til august, og blomstringen varer cirka 2-3 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en god idé at give planten regelmæssig vand i varme perioder. Det er dog også vigtigt at placere planten i skygge af og til for at undgå forbrænding.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den dyrkes primært på grund af de attraktive blomster og blade i haven. Det anbefales ikke at indtage planten.

  Ja, mange haveplanter har egenskaben at absorbere lyde og dermed have en lyddæmpende effekt i haven. Det hjælper med at reducere uønsket støj og skabe en rolig atmosfære. Det er dog vigtigt at vide, at planters lyddæmpende effekt afhænger af forskellige faktorer, såsom tætheden og højden af beplantningen.

 • Denne plante kan let beskæres efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Eventuelle døde eller beskadigede grene kan beskæres hele året rundt.

  Haveplanter, som denne plante, har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmel.

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssig gødning for at fremme sund vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og næringsrig jord. Sørg for en pH-værdi på omkring 6 til 7. Undgå tung og våd jord, da dette kan forårsage råd ved rødderne.

  Planten trives bedst på et solrigt sted, men kan også vokse i halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod stærk vind.

  Om vinteren kan det være nyttigt at lægge et lag muld rundt om planten for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan det være en hjælp at dække planten til med et klæde eller havevæv ved kraftig frost. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted for at mindske risikoen for frostskader.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord og fuld sol til halvskygge. For en rig blomstring anbefales det at give planten regelmæssigt vand og fjerne visnede blomster. Derudover kan planten gødes om foråret for at fremme væksten.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen med en generel gødning til blomstrende planter. Sørg for, at gødningen indeholder tilstrækkeligt med kvælstof, phosphor og kalium for en sund vækst og blomstring. Overgødskning kan forårsage skader, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Det anbefales at mulde Campanula carpatica 'Weisse Clips' med organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Mulching kan også regulere jordtemperaturen og beskytte rødderne mod frost. Brug et lag på 5-7 cm mulch rundt om planten, men sørg for, at mulchen ikke er tæt på stænglerne eller stænglerne af planten.

  Denne plante vokser bedst i en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En god surhedsgrad sikrer sund vækst og blomstring af planten.

  For haveplanter som "Campanula carpatica 'Weisse Clips'" kan en naturlig fjende som marihøner blive anvendt til bekæmpelse af skadedyr såsom bladlus. Regelmæssig inspektion af planten og manuel fjernelse af eventuelt tilstedeværende skadedyr kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb. Derudover kan brugen af biologiske bekæmpelsesmidler være en effektiv og miljøvenlig løsning.

 • Beskrivelse

  Campanula carpatica 'Weisse Clips' er en kompakt flerårig plante med hvide klokkeformede blomster, der blomstrer fra sen forår til tidlig sommer. Planten er godt forgrenet og har grønne blade med en let behåret tekstur. 'Weisse Clips' er velegnet til både bede og stenbed og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne art trives bedst på en solrig til halvskygget placering og foretrækker veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer plantens vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.