Campanula cochleariifolia

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula cochleariifolia, også kendt som skål-klokkeblomstplanten, er en lavtvoksende flerårig plante med små klokkeformede blomster i forskellige nuancer af blåt, lilla eller hvidt. Blomsterne blomstrer i sommermånederne og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en placering i fuld sol eller halvskygge. Campanula cochleariifolia ser smuk ud i bede, stenbede eller som bunddække og kan også plantes i potter og hængekurve. Regelmæssig beskæring efter blomstringen stimulerer ny blomsterdannelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og bevarer sine blade året rundt. Dette gør den til et smukt bidrag til haven, selv i vintermånederne. Denne egenskab skaber en konstant grøn og livlig effekt i haven.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Campanula cochleariifolia kan derfor overleve i koldere klimaer.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt i de fleste jordtyper og lysforhold. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund og blomstrende.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig, så det anbefales at holde tilstrækkelig afstand mellem hver plante. Campanula cochleariifolia vokser bedst i veldrænet jord og har også brug for tilstrækkeligt sollys.

  Ja, Campanula cochleariifolia vokser godt i skyggen. Det er en vinterhård plante, der trives i fugtig jord og kan vokse godt under træer eller ved siden af høje buske. Det er vigtigt at gøde jorden godt og give regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Planten skal vandes en gang om ugen. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke mudret. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere i tørre perioder.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, de producerer. Det er et populært valg til havebeplantning på grund af tiltrækningskraften på bestøvende insekter.

  Ja, planter af slægten Campanula er gode for biodiversiteten, fordi de tiltrækker mange insekter og sørger for føde og skjulesteder. De kan bidrage til økosystemet i haven og hjælpe med at øge mangfoldigheden af planter og dyr. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at understøtte et sundt økosystem.

  Planten blomstrer normalt fra maj til juli, og blomstringen varer cirka 6 til 8 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Sørg for tilstrækkelig vand i tørre perioder.

  Ja, bladene fra denne plante er spiselige og kan tilføjes til salater som dekoration. Dog anbefales det ikke at forbruge store mængder af denne plante. Det er vigtigt altid at være sikker på identiteten af en plante, før du spiser den.

  Ja, Campanula cochleariifolia har lyddæmpende egenskaber på grund af den tætte vækst af blade og den bløde struktur af blomsterne. Det kan hjælpe med at dæmpe omgivende lyde og skabe en rolig atmosfære i haven.

 • Denne plante kan let beskæres efter blomstring for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede blade og blomsterstængler for at holde planten sund. Beskær ikke for voldsomt, så planten har tilstrækkelig energi til at komme sig.

  Denne plante har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten helst om morgenen eller om aftenen for at undgå fordampning.

  Campanula cochleariifolia trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden holdes fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en pottemuld specielt til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en neutral til sur pH-værdi. Sørg for en frugtbar jord og undgå vandoversvømmelse for at fremme vækst og blomstring. Berig jorden om nødvendigt med organisk materiale som kompost.

  Planten trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for veldrænet jord og undgå for våd jord. Kan trives godt i bede eller stenbede.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost, især hvis jorden er meget våd. Du kan beskytte planten ved at lægge muld eller blade omkring basen. Hvis nødvendigt kan du også lægge et fleececover eller beskyttelsesdug over planten.

  Sørg for en solrig placering med veldrænet jord. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Brug en almindelig blomstrende plantemøde, som er rig på fosfor, for at fremme blomstringen. Gød planten en gang om måneden i vækstsæsonen, fra tidlig forår til slutningen af sommeren. Overgødning kan føre til svag vækst og færre blomster.

  Det anbefales at lægge muld omkring planten. Dette hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykker ukrudt og tilføjer organisk materiale til jorden for en sund vækst. Brug organisk materiale som blade, halm eller træflis som muld.

  Campanula cochleariifolia trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel for denne haveplante. Sørg derfor for en god balance i jordens surhedsgrad for en sund vækst.

  Haveplanter som Campanula cochleariifolia kan blive angrebet af snegle, bladlus og spindemider. For at bekæmpe disse skadedyr kan der bruges naturlige bekæmpelsesmidler som kiselgur og nematoder. Regelmæssig kontrol af planten og manuel fjernelse af insekterne kan også hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Campanula cochleariifolia, også kendt som skål-klokkeblomstplanten, er en lavtvoksende flerårig plante med små klokkeformede blomster i forskellige nuancer af blåt, lilla eller hvidt. Blomsterne blomstrer i sommermånederne og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en placering i fuld sol eller halvskygge. Campanula cochleariifolia ser smuk ud i bede, stenbede eller som bunddække og kan også plantes i potter og hængekurve. Regelmæssig beskæring efter blomstringen stimulerer ny blomsterdannelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.