Campanula garganica 'Erinus Major'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula garganica 'Erinus Major' er en lav og kompakt staude med smalle grønne blade og dusinvis af klaser små blå klokker. Blomsterne har en iøjenfaldende lilla plet i midten og blomstrer fra forår til sommer. Denne plante er meget velegnet til stenhaver, bede eller som bunddække. Det er en stærk og let at vedligeholde plante, der trives godt på solrige til halvskyggede steder med veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer vækst og blomstring af planten.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at bladene forbliver grønne hele året rundt, selv om vinteren. Det er en smuk tilføjelse til haven, hvis du ønsker at have noget grønt året rundt.

  Planten er vinterhård op til cirka -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Denne haveplante kan derfor overleve i tempererede klimaer.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde. Det vigtigste er, at jorden er veldrænet, og at planten får tilstrækkeligt med vand. Regelmæssig beskæring kan også hjælpe planten med at forblive sund.

  Campanula garganica 'Erinus Major' har brug for cirka 20 centimeter plads for at kunne vokse godt. Det anbefales at holde tilstrækkelig afstand mellem denne plante og andre planter for at fremme spredning og vækst. Sørg for, at planten får tilstrækkelig lys og luft.

  Ja, planten vokser godt i skyggen og kan endda præstere bedre end i direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og lejlighedsvis gødsle for optimal vækst.

  Campanula garganica 'Erinus Major' har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men lad ikke planten stå i våd jord for længe. Om sommeren kan det være nødvendigt at give mere vand i tørre perioder.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af blomsterne, de producerer. Det er et godt valg til haver, der gerne vil tiltrække disse insekter.

  Ja, Campanula garganica 'Erinus Major' tiltrækker bestøvende insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er også en indfødt plante, hvilket er gavnligt for den lokale flora og fauna. Det skaber et varieret økosystem og et sundt miljø for forskellige former for organismer.

  Campanula garganica 'Erinus Major' blomstrer generelt i månederne juni til august. Blomstringsperioden varer normalt omkring 6 til 8 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig. Denne plante kan vokse både i solen og i halvskyggen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en haveplante og bruges ikke som fødekilde. At indtage denne plante kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, denne plante har mulighed for at dæmpe lyd lidt på grund af blade og blomster, der absorberer lydbølger. Effekten vil dog være begrænset sammenlignet med specifikke lyddæmpende materialer eller strukturer. Generelt set er planter ikke den mest effektive måde at dæmpe lyd på, men de kan bidrage til et roligt miljø.

 • Campanula garganica 'Erinus Major' skal beskæres efter blomstring for at holde planten sund. Fjern også regelmæssigt døde eller syge blade. Beskær ikke for dybt, så planten har tilstrækkelig energi til at vokse igen.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig. Giv vand ved rødderne for at undgå skimmeldannelse.

  Planten trives godt i veldrænet jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv planten regelmæssigt næring for optimal vækst.

  Jorden skal være godt drænet og fugtig for denne plante. Sørg for, at jorden er frugtbar og rig på organisk materiale. Planten trives bedst i neutrale til let sure jordarter.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også plantes i halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Det er en haveplante, der passer godt til bede, stenhaver eller som bunddække.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dæk planten med et lag blade eller halm for at beskytte rødderne. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan modstå tørre perioder godt. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Derudover er det en god idé at gøde planten om foråret med organisk gødning.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde årligt med en langsomt virkende organisk gødning. Dette kan gøres om foråret eller sommeren ifølge instruktionerne på emballagen. For meget gødning kan føre til overdreven vækst og svage planter.

  Mulch anbefales til denne plante for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtets vækst. Brug organisk materiale såsom blade, halm eller kompost og læg et lag på 5-10 cm omkring planten. Forny mulchen hvert år for at holde planten sund.

  Campanula garganica 'Erinus Major' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Tilsætning af organisk materiale kan forbedre jordens struktur og påvirke surhedsgraden.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Du kan også regelmæssigt inspicere planten for skadedyr og fjerne dem manuelt. Sørg desuden for en god luftcirkulation og undgå at planten bliver for fugtig, da dette kan tiltrække skimmel og andre skadedyr.

 • Beskrivelse

  Campanula garganica 'Erinus Major' er en lav og kompakt staude med smalle grønne blade og dusinvis af klaser små blå klokker. Blomsterne har en iøjenfaldende lilla plet i midten og blomstrer fra forår til sommer. Denne plante er meget velegnet til stenhaver, bede eller som bunddække. Det er en stærk og let at vedligeholde plante, der trives godt på solrige til halvskyggede steder med veldrænet jord. Regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer vækst og blomstring af planten.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.