Campanula latifolia var. macrantha

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula latifolia var. macrantha er en flerårig plante med smukke store klokkeformede blomster. Blomsterne er normalt blå-lilla i farve og blomstrer om sommeren. Planten bruges ofte i bede eller stenhaver på grund af de iøjnefaldende blomster og det grønne løv. Denne variation af den bredbladede klokkeblomst kan nå en højde på cirka 60 til 80 centimeter. Campanula latifolia var. macrantha trives godt i fugtig, veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende haveplante, der får nye blade om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Den er derfor godt beskyttet mod kolde temperaturer i vintermånederne. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost.

  Ja, Campanula latifolia var. macrantha er generelt let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er en stærk, vinterhård plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og beskæring efter blomstringen vil holde planten sund.

  Campanula latifolia var. macrantha har brug for mindst 30 centimeter plads mellem andre planter. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft til at vokse ordentligt. Det anbefales at undgå at plante dem for tæt sammen for at undgå uønsket vækst.

  Ja, denne plante trives godt i en skyggefuld omgivelse. Det er et godt valg til haver med mindre sollys. Sørg for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  Campanula latifolia var. macrantha er en plante, der har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at give for meget vand for at undgå rådne rødder. Det anbefales at lade jorden let tørre ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, den producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter som bier og humlebier, hvilket er gavnligt for bestøvning af andre planter. Derudover tilbyder den ly og mad til små dyr. Det bidrager til et sundt og varieret have miljø.

  Planten blomstrer i månederne juni til august. Blomstringen kan vare ca. 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er en stærk og robust haveplante, der kan modstå varme og tørke godt. Det er dog stadig vigtigt at give vand i tørre perioder.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den dyrkes primært som prydplante i haver og har ingen spiselige dele. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, Campanula latifolia var. macrantha har potentiale til at absorbere lyd og dermed bidrage til lyddæmpning i haven. Plantens tætte løvtag og høje vækststruktur hjælper med at absorbere og reducere lydbølger. Placering af denne plante i haven kan derfor hjælpe med at reducere støjgener.

 • Campanula latifolia var. macrantha kan beskæres efter blomstringen for at bevare formen og stimulere dannelse af nye blomsterknopper. Fjern døde eller beskadigede grene og ældre blade for at holde planten sund. Beskær denne haveplante om foråret eller efteråret for det bedste resultat.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Giv vand ved plantens base for at undgå at bladene bliver våde. Sørg for, at jorden har god dræning for at undgå rådne rødder.

  For denne type er det vigtigt at bruge en let og godt drænet pottemuld. Undgå tunge jordtyper og sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at tilføje gødning til pottemulden lejlighedsvis i vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand. Tilføj om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Campanula latifolia var. macrantha trives bedst på et sted i solen eller halvskyggen. Sørg for god drænet jord og undgå våde fødder. Denne plante er velegnet til haven og kræver tilstrækkelig plads til at vokse.

  Campanula latifolia var. macrantha har generelt ikke brug for vinterbeskyttelse, da det er en stærk haveplante. Hvis planten dyrkes i et meget koldt område, kan det være en god idé at lægge muld rundt om basen for ekstra isolering. Giv ikke planten for meget vand om vinteren, da for meget fugt kan beskadige rødderne.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær efter blomstring for at holde planten kompakt og sund. Brug gødning for at fremme vækst og blomstring.

  Have behov for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til anvisningerne på emballagen. Overgødning kan være skadelig for planten, så hold dig til den anbefalede dosering.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflis. Påfør et lag på cirka 5 til 10 cm omkring planten, men undgå stængler og blade for at undgå skimmeldannelse.

  Haveplanter som Campanula latifolia var. macrantha trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå vandoversvømmelse for at forhindre rådne rødder. En god jordstruktur hjælper planten med at optage næringsstoffer bedre og vokse sundt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan forebyggende foranstaltninger træffes, såsom regelmæssig kontrol for skadedyr og sygdomme og fjernelse af inficerede dele. Derudover kan naturlige fjender af skadedyr såsom marihøner eller snyltehvepse anvendes. Som en sidste udvej kan miljøvenlige bekæmpelsesmidler anvendes, såsom sæbeopløsninger eller neemolie.

 • Beskrivelse

  De Campanula latifolia var. macrantha er en flerårig plante med smukke store klokkeformede blomster. Blomsterne er normalt blå-lilla i farve og blomstrer om sommeren. Planten bruges ofte i bede eller stenhaver på grund af de iøjnefaldende blomster og det grønne løv. Denne variation af den bredbladede klokkeblomst kan nå en højde på cirka 60 til 80 centimeter. Campanula latifolia var. macrantha trives godt i fugtig, veldrænet jord og på en solrig til halvskyggefuld placering.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.