Campanula medium

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula medium, ook wel bekend als de middeleeuwse klokjesbloem, is een tweejarige plant die ongeveer 60 cm hoog kan worden. De plant heeft zachte, lila bloemen die lijken op kleine klokjes en trekt bijen en vlinders aan. Campanula medium gedijt goed in de zon tot halfschaduw en bloeit in de zomermaanden. De plant is ideaal voor in borders, rotstuinen en als snijbloem. Campanula medium is gemakkelijk te kweken en vraagt weinig onderhoud.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Campanula Medium is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die meestal in de zomer bloeit en in de winter zijn blad verliest. Het is dus geen groenblijvende plant.

  De plant is gemiddeld winterhard en kan temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen. In strenge winters kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden, zoals mulch of een vorstbeschermingsdoek. Het is raadzaam om de plant in de winterperiode goed in de gaten te houden en indien nodig extra maatregelen te nemen.

  Campanula medium is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en deze op een zonnige plek te zetten. Daarnaast kunnen uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de bloei te bevorderen.

  De Campanula medium heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is aan te raden om de planten ongeveer 30-40 cm uit elkaar te planten om ze genoeg ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om concurrentie om voedingsstoffen te voorkomen.

  "Campanula medium" groeit het best in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig om de groei in de schaduw te bevorderen. Het kan wel zijn dat de bloei minder uitbundig is in de schaduw.

  Deze tuinplant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. In warme periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen willen aantrekken.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Het trekt ook nuttige insecten aan die kunnen helpen bij het bestrijden van plagen. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de biodiversiteit bevorderen.

  De Campanula medium bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken aanhouden.

  Deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is belangrijk om hem bij extreme hitte voldoende water te geven. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de volle zon.

  Nee, de bloemen en bladeren van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mens en dier. Het wordt aangeraden om deze plant niet te consumeren.

  Ja, de Campanula medium heeft de eigenschap om geluid te dempen door de bladeren en stelen te absorberen. Deze plant kan helpen om een rustige omgeving te creëren in bijvoorbeeld een tuin of op een balkon.

 • Campanula medium kan het beste worden gesnoeid na de bloei, om de plant gezond te houden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode bloemen en knip lange, slungelige stelen terug tot vlak boven de grond. Snoei ook regelmatig wegkwijnende bladeren om de plant er fris uit te laten zien.

  Geef regelmatig water aan deze plant. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in stilstaand water staat om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft luchtige en voedzame potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  Een goed doorlatende en voedzame grond is ideaal voor deze plant. De bodem mag niet te nat zijn, anders kunnen de wortels gaan rotten. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei.

  De Campanula medium houdt van een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond, zoals humusrijke en vochtige bodems. Deze plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen koude temperaturen en vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterscherm. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en goede drainage van de grond.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een organische meststof in het voorjaar. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte voor een gezonde groei en bloei. Let op dat je niet teveel meststof gebruikt, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

  Mulch rond de plant in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de optimale groeiomstandigheden te garanderen. Idealiter ligt de pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en vogels kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan ook een optie zijn.

 • Omschrijving

  Campanula medium, ook wel bekend als de middeleeuwse klokjesbloem, is een tweejarige plant die ongeveer 60 cm hoog kan worden. De plant heeft zachte, lila bloemen die lijken op kleine klokjes en trekt bijen en vlinders aan. Campanula medium gedijt goed in de zon tot halfschaduw en bloeit in de zomermaanden. De plant is ideaal voor in borders, rotstuinen en als snijbloem. Campanula medium is gemakkelijk te kweken en vraagt weinig onderhoud.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.