Campanula persicifolia 'Alba'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Campanula persicifolia 'Alba' is een prachtige vaste plant met witte klokvormige bloemen. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft smalle, lancetvormige bladeren die een frisgroene kleur hebben. Deze Campanula staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De plant kan tot ongeveer 80 cm hoog groeien en staat mooi in borders, rotstuinen of als snijbloem in een boeket.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Campanula persicifolia 'Alba' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is daarom aan te raden om in het voorjaar de tuin op te schonen en de dode bladeren te verwijderen.

  Campanula persicifolia 'Alba' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan koude temperaturen goed verdragen en overleeft de winter zonder problemen. Het is dus een sterke plant die geschikt is voor ons klimaat.

  De Campanula persicifolia 'Alba' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en oude bloemstelen weg te knippen voor een langere bloeiperiode.

  De Campanula persicifolia 'Alba' heeft zo'n 30 tot 60 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen verspreiden. Plant de Campanula persicifolia 'Alba' op een plek waar hij voldoende ruimte krijgt om te groeien en te bloeien.

  De Campanula persicifolia 'Alba' groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de volle schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de bestuiving in hun tuin.

  "Campanula persicifolia 'Alba' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten met zijn bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het zorgt zo voor een gevarieerde en gezonde tuinomgeving."

  Deze tuinplant bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Campanula persicifolia 'Alba' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden.

  De plant Campanula persicifolia 'Alba' is niet eetbaar voor mensen. Het wordt vaak gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en decoratieve eigenschappen in de tuin. Het consumeren van deze plant kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.

  Ja, Tuinplanten hebben een algemeen geluidsdempend effect in de tuin vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het is wel belangrijk om meerdere planten bij elkaar te plaatsen om een merkbaar effect te creëren.

 • Knip de uitgebloeide bloemstelen af tot aan de basis om de bloei te verlengen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar tot vlak boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

  Voor deze plant is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, maar houd de grond wel vochtig. Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan vruchtbare grond om goed te kunnen groeien.

  De Tuinplanten Campanula persicifolia 'Alba' gedijen het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde in de bodem tussen 5.5 en 6.5 voor optimale groei van deze plantensoort.

  De plant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen sterke wind en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de bladeren. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen en wilde tuinen.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen met een laag mulch of bladafval om de wortels te beschermen tegen vorst. Geef de plant in de herfst geen meststoffen meer, dit kan de plant gevoeliger maken voor vorstschade. Als de plant in een pot staat, kan deze het best worden verplaatst naar een beschutte plek tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en bloeit van juni tot augustus. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen en de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te strooien. Dit zorgt voor een geleidelijke afgifte van voedingsstoffen gedurende het groeiseizoen. Te veel mest kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemvorming.

  Mulch is belangrijk voor deze plant, omdat het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Een laagje mulch van 5-10 cm dik wordt aanbevolen rond de plantbasis, maar vermijd direct contact met de stelen en bladeren om rotting te voorkomen. Regelmatig mulchen in het voorjaar en najaar zal de gezondheid en de bloei van de plant bevorderen.

  De Campanula persicifolia 'Alba' gedijt het beste in een zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat is. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 6.5 is ideaal voor deze plantensoort.

  Deze plant is gevoelig voor slakken en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of diatomeeënaarde worden gebruikt. Regelmatige controle en het handmatig verwijderen van ongedierte kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Campanula persicifolia 'Alba' is een prachtige vaste plant met witte klokvormige bloemen. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft smalle, lancetvormige bladeren die een frisgroene kleur hebben. Deze Campanula staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De plant kan tot ongeveer 80 cm hoog groeien en staat mooi in borders, rotstuinen of als snijbloem in een boeket.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.