Campanula persicifolia 'Coerulea'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula persicifolia 'Coerulea' is een vaste plant met smalle, lancetvormige groene bladeren en lange, rechte stelen die eindigen in klokvormige bloemen. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en bloeien in de zomermaanden. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en vormt mooie pollen in de tuin. 'Coerulea' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is een populaire plant voor in borders, rotstuinen en als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in de lente weer opnieuw zal uitlopen. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is een populaire tuinplant vanwege de prachtige bloemen.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal de plant gezond houden. Snoeien na de bloei bevordert nieuwe groei in het volgende seizoen.

  Campanula persicifolia 'Coerulea' heeft ongeveer een halve vierkante meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en niet overwoekerd raakt door andere planten in de tuin. Houd bij het planten ook rekening met de hoogte van de plant en zorg dat hij voldoende licht en vocht krijgt.

  Ja, Campanula persicifolia 'Coerulea' groeit goed in de schaduw. Deze plant houdt van een plek met halfschaduw tot schaduw waar de grond vochtig is. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens drogere periodes.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is meestal voldoende om 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken. De plant draagt op die manier bij aan het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgen de bloemen voor bestuiving, wat positief bijdraagt aan de natuurlijke omgeving. Het toevoegen van deze plant in de tuin kan helpen om de biodiversiteit te bevorderen.

  Campanula persicifolia 'Coerulea' bloeit van juni tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. De plant staat bekend om zijn prachtige klokvormige bloemen die in deze maanden in bloei staan.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om uitdroging te voorkomen. Overmatige schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  Nee, Campanula persicifolia 'Coerulea' is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant en het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om op zoek te gaan naar eetbare planten voor consumptie.

  Ja, de Campanula persicifolia 'Coerulea' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn prachtige blauwe bloemen en groene bladeren.

 • In het voorjaar kunnen de oude bloemstengels worden afgeknipt om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  De Campanula persicifolia 'Coerulea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Deze plant heeft het liefst goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd te zware grondsoorten die water vasthouden.

  "Campanula persicifolia 'Coerulea'" gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is en een pH-waarde heeft tussen de 6 en 7. Verder kan de plant goed groeien in zowel zand-, klei- als leemgrond.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Deze plant kan in de winter wat extra bescherming gebruiken tegen vorst. Bedek de plant met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om overtollig vocht te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek staat met goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt en onkruidgroei voorkomt. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  Campanula persicifolia 'Coerulea' gedijt het best in neutrale tot lichtzure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of organische meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Soms kunnen slakken, bladluizen en spint mij aanvallen. Het is belangrijk om regelmatig controle uit te voeren en indien nodig te behandelen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook goed om te zorgen voor een goede luchtcirculatie en voldoende zonlicht om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Campanula persicifolia 'Coerulea' is een vaste plant met smalle, lancetvormige groene bladeren en lange, rechte stelen die eindigen in klokvormige bloemen. De bloemen zijn lichtblauw van kleur en bloeien in de zomermaanden. Deze plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en vormt mooie pollen in de tuin. 'Coerulea' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Het is een populaire plant voor in borders, rotstuinen en als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.