Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' is een vaste plant met prachtige klokvormige bloemen in een diepe paarse kleur. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60 centimeter en bloeit in de zomermaanden. 'Hidcote Amethyst' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze Campanula soort is geliefd vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling in borders en tuinen. Het is een sterke en onderhoudsvriendelijke plant die ook aantrekkelijk is voor bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar.

  De Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winterperiode wat extra bescherming te geven.

  Ja, de Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien na de bloei is voldoende om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft gemiddeld ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Planten met een grotere spreiding hebben meer ruimte nodig dan planten die rechtop groeien. Houd dus voldoende ruimte vrij rondom de plant voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Geef de plant regelmatig water en voeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is ook aan te raden om tijdens droge periodes vaker water te geven.

  Ja, de Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' is vlinder- en bijenlokkend en zal deze bestuivers aantrekken naar de tuin. Het is een populaire keuze voor tuinplanten vanwege deze eigenschap.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit in de tuin door zijn specifieke vorm en kleur. Het zorgt voor een gevarieerde leefomgeving voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft. De plant heeft echter ook de mogelijkheid om in de halfschaduw te groeien.

  Nee, Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' kan geluid enigszins dempen vanwege zijn dichte groei en bladeren. Het is echter geen plant die specifiek is gekweekt voor geluidsdempend vermogen. Andere planten, zoals bamboe of coniferen, zijn meer geschikt voor geluidsdemping in de tuin.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide stengels tot aan de basis van de plant af. Verwijder regelmatig oude en dode bladeren om nieuwe groei te stimuleren. De plant kan in het voorjaar ook worden teruggesnoeid om een compactere vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant zodat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Zeker tijdens droge periodes is extra water nodig. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te droog of te nat is, dit kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond humusrijk is en een licht zure tot neutrale pH-waarde heeft. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk dat de bodem pH-neutraal tot licht alkalisch is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot half schaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is, maar niet te droog. Deze plant is geschikt voor in de tuin en kan goed groeien in borders of bloembedden.

  Om de plant te beschermen tegen strenge winters, kan je een dikke laag mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Je kan ook een beschermende doek of jutezak over de plant leggen om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed bewaterd is voordat de winter begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Snoei afgevallen bloemen weg om nieuwe bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' heeft in het voorjaar behoefte aan een bemesting met organische meststoffen. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant niet te zwaar om overbemesting te voorkomen.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen in de winter om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Kies een organisch materiaal zoals compost of houtsnippers voor het beste resultaat.

  De Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' gedijt het beste in neutrale tot lichtzure grond. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen zoals bladluizen of slakken. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij het bestrijden van ongedierte op een milieuvriendelijke manier. Het is ook mogelijk om preventief te werk te gaan door de planten gezond te houden en geen overmatige bemesting toe te dienen.

 • Omschrijving

  Campanula persicifolia 'Hidcote Amethyst' is een vaste plant met prachtige klokvormige bloemen in een diepe paarse kleur. De plant groeit tot een hoogte van ongeveer 60 centimeter en bloeit in de zomermaanden. 'Hidcote Amethyst' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze Campanula soort is geliefd vanwege zijn langdurige bloei en aantrekkelijke uitstraling in borders en tuinen. Het is een sterke en onderhoudsvriendelijke plant die ook aantrekkelijk is voor bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.