Campanula piperi

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula piperi is een vaste plant die behoort tot de klokjesfamilie en oorspronkelijk afkomstig is uit de bergen van Noord-Amerika. De plant groeit in compacte bossige struiken en produceert klokvormige bloemen in verschillende tinten blauw en paars. Campanula piperi bloeit in de zomermaanden en trekt met zijn kleurrijke bloemen bijen en vlinders aan. Het blad van de plant is groen en ovaalvormig, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan borders en rotstuinen. Campanula piperi vereist goed doorlatende grond en een zonnige standplaats om optimaal te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant "Campanula piperi" is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de winter afsterven. Het is daarom aan te raden om deze plant te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, Campanula piperi is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. Het regelmatig water geven en snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze goed kunnen gedijen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant om te bepalen hoeveel ruimte er nodig is.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een goede keuze voor plekken in de tuin waar niet veel zonlicht komt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  De plant "Campanula piperi" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond te voelen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en nectar. Het trekt deze bestuivers aan en helpt bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een goede keuze voor een kleurrijke en levendige tuin.

  Campanula piperi is een aantrekkelijke plant voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het kan helpen om de biodiversiteit in een tuin te vergroten door deze nuttige insecten aan te trekken. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die bijdraagt aan het ecosysteem.

  Campanula piperi bloeit in de maanden juni en juli, en de bloei duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant Campanula piperi is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen enkele plant uit de categorie Tuinplanten te eten zonder zeker te weten of het veilig is consumptie. Het eten van planten kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

  Ja, Campanula piperi heeft een geluidsdempend effect door de bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Dit kan helpen om geluiden in de omgeving te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het is niet noodzakelijk om deze plant te snoeien, tenzij je wilt voorkomen dat hij te groot wordt. Snoei de plant na de bloei door de uitgebloeide bloemen en stelen weg te knippen tot vlak boven de basis van de plant. Dit zal de vorm en gezondheid van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant om de paar jaar om de grond vers te houden.

  Campanula piperi groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0.

  De Campanula piperi gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Deze plant is geschikt voor in de border, rotstuin of als bodembedekker.

  Het is raadzaam om deze plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortelzone aan te brengen. Indien de plant in een pot staat, is het aan te raden deze naar een beschutte plek te verplaatsen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de winterperiode.

  Zorg voor een standplaats in de volle zon of halfschaduw en gebruik goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het tegengaan van onkruidgroei rondom deze tuinplant. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en verbetert de bodemkwaliteit. Kies bij voorkeur organische mulch zoals compost of boomschors.

  De Campanula piperi gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is voor een goede groei.

  Voor Tuinplanten, inclusief Campanula piperi, kunnen verschillende methoden van ongediertebestrijding worden gebruikt. Dit omvat zowel natuurlijke methoden zoals het introduceren van natuurlijke vijanden van plagen, als ook het gebruik van natuurlijke insecticiden. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen is ook belangrijk om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  Campanula piperi is een vaste plant die behoort tot de klokjesfamilie en oorspronkelijk afkomstig is uit de bergen van Noord-Amerika. De plant groeit in compacte bossige struiken en produceert klokvormige bloemen in verschillende tinten blauw en paars. Campanula piperi bloeit in de zomermaanden en trekt met zijn kleurrijke bloemen bijen en vlinders aan. Het blad van de plant is groen en ovaalvormig, waardoor het een aantrekkelijke toevoeging is aan borders en rotstuinen. Campanula piperi vereist goed doorlatende grond en een zonnige standplaats om optimaal te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.