Campanula poscharskyana 'E.H. Frost'

Campanula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' is een bodembedekkende vaste plant met lichtblauwe, stervormige bloemen die bloeien van juni tot september. De bladeren zijn groen met zilverachtige strepen en hebben een decoratief en opvallend uiterlijk. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en kan goed worden toegepast als randbeplanting of in rotstuinen. 'E.H. Frost' is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt aan de bodem en goed bestand is tegen droogte. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat betekent dat het zijn bladeren niet verliest in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het kan goed overwinteren in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en licht bemesten zal de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven tussen deze plant en andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Zorg er ook voor dat de bodem goed gedraineerd is.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt zijn en kunnen er minder bloemen ontstaan. Zorg daarom voor voldoende licht en zonlicht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant daarom ongeveer 1-2 keer per week water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een favoriete plant voor deze bestuivers in de tuin.

  Ja, planten zoals de Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' dragen bij aan de biodiversiteit in tuinen door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van diverse planten in de tuin helpt om een gezonde en gevarieerde leefomgeving te creëren.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon staan. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht. Zorg voor voldoende water en goede bodemvochtigheid.

  Nee, de "Campanula poscharskyana 'E.H. Frost'" plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als tuinplant en niet voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, Campanula planten hebben dichte bladeren die geluid kunnen dempen. Het kan bijdragen aan een rustiger omgeving in uw tuin.

 • De plant kan na de bloei teruggesneden worden om de vorm en bloei te stimuleren. Verwijder oude, dode stengels en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat de bladeren nat worden om ziektes te voorkomen.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet uitdroogt. Bemest de plant indien nodig volgens de aanbevelingen voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn voor optimale groei. Een lichtzure bodem is bevorderlijk voor de gezondheid van de plant. Verrijk de grond indien nodig met organisch materiaal zoals compost.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om bevriezing te voorkomen. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te planten tegen koude wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten die rijk is aan voedingsstoffen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Het is aan te raden om Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bijvoorbeeld bestaan uit boomschors, compost of houtsnippers. Het zorgt ook voor een betere isolatie van de wortels in koudere periodes.

  De plant Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Zuurdere bodems kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  Deze plant kan last hebben van slakken en bladluizen. Voor slakken kunt u gebruik maken van slakkenkorrels en voor bladluizen kunt u een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie gebruiken. Het regelmatig controleren van de plant kan helpen om plagen snel te ontdekken en te bestrijden.

 • Omschrijving

  Campanula poscharskyana 'E.H. Frost' is een bodembedekkende vaste plant met lichtblauwe, stervormige bloemen die bloeien van juni tot september. De bladeren zijn groen met zilverachtige strepen en hebben een decoratief en opvallend uiterlijk. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en kan goed worden toegepast als randbeplanting of in rotstuinen. 'E.H. Frost' is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt aan de bodem en goed bestand is tegen droogte. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.