Carex morrowii 'Aureovariegata'

Carex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Carex morrowii 'Aureovariegata' is een siergras met opvallend bont blad, dat geel en groen gestreept is. De plant groeit compact en vormt mooie pollen, wat hem geschikt maakt voor borders of als bodembedekker. Carex morrowii 'Aureovariegata' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. In de zomer produceert de plant kleine bruine bloemen die subtiel boven het blad uitsteken. Dit siergras voegt kleur en textuur toe aan de tuin en zorgt voor een speelse uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Carex morrowii 'Aureovariegata' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende alle seizoenen. Dit zorgt ervoor dat de plant het hele jaar door structuur aan de tuin geeft. Het is een uitstekende keuze voor een wintergroene toevoeging aan uw tuin.

  De Carex morrowii 'Aureovariegata' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Carex morrowii 'Aureovariegata' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Deze plant groeit goed in vochtige grond en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  Carex morrowii 'Aureovariegata' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant in groepen te planten voor een mooi effect in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt om optimaal te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zonlicht nodig heeft. Zorg wel voor voldoende vochtige grond.

  De Carex morrowii 'Aureovariegata' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen heeft de plant 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, Carex morrowii 'Aureovariegata' trekt geen vlinders en bijen aan. Deze plant staat voornamelijk bekend om zijn decoratieve bladeren en wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekker in de tuin.

  Ja, de plant draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van verschillende insecten en kleine dieren. De plant zorgt voor variatie en voedselbronnen in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een gezonde en diverse plantenwereld.

  De Carex morrowii 'Aureovariegata' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het kan giftig zijn als het wordt ingenomen.

  Ja, Carex morrowii 'Aureovariegata' heeft een geluidsdempende eigenschap vanwege de dichte pollen en het ruisende geluid van het blad in de wind. Deze eigenschap maakt de plant een uitstekende keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Carex morrowii 'Aureovariegata' kan in het voorjaar gesnoeid worden om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Ook kunnen te lange of lelijke stengels weggeknipt worden om de plant er mooier uit te laten zien. Het is belangrijk om scherpe snoeischaar te gebruiken om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei te bevorderen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Carex morrowii 'Aureovariegata' gedijt het best op een vochtige, goed doorlatende grond en staat graag in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Deze plant is ideaal voor in de tuin en kan zowel in borders als in potten worden geplaatst.

  Tijdens de winterperiode kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is tijdens de winter om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige grond en halfschaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Indien nodig kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden.

  Tuinplanten zoals Carex morrowii 'Aureovariegata' hebben weinig bemesting nodig. Een beetje organische mest in het voorjaar kan voldoende zijn om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder kleurrijke bladeren.

  Mulchen is aanbevolen voor deze plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-8 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of kroon niet bedekt is om schimmel- en rotproblemen te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad tot licht-zure pH-waarde. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Te zure of te basische grond kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen. Een milieuvriendelijke manier om ongedierte te bestrijden is door deze plant af en toe te besproeien met een mengsel van water en milde zeep. Ook het regelmatig verwijderen van dode bladeren en plantenresten kan helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Carex morrowii 'Aureovariegata' is een siergras met opvallend bont blad, dat geel en groen gestreept is. De plant groeit compact en vormt mooie pollen, wat hem geschikt maakt voor borders of als bodembedekker. Carex morrowii 'Aureovariegata' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. In de zomer produceert de plant kleine bruine bloemen die subtiel boven het blad uitsteken. Dit siergras voegt kleur en textuur toe aan de tuin en zorgt voor een speelse uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.