Centranthus ruber 'Coccineus'

Centranthus ruber

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Centranthus ruber 'Coccineus' is een vaste plant die bekend staat om zijn felrode bloemen die in dichte trossen bloeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie aanvulling is op een vlindertuin of bijenborder. De plant kan tot 60 centimeter hoog worden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Centranthus ruber 'Coccineus' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en weinig water nodig heeft. Het is een mooie aanvulling op borders, rotstuinen of langs paden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Centranthus ruber 'Coccineus' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een meerjarige plant die in het voorjaar opnieuw zal uitlopen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden en weinig aandacht nodig heeft om te groeien en te bloeien. Regelmatig snoeien en het verwijderen van dode bloemen zal helpen om de plant gezond te houden.

  De plant kan een breedte bereiken van ongeveer 30-60 cm en een hoogte van 60-90 cm. Houd rekening met voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en overbevolking te voorkomen. Plant ze op minimaal 30 cm afstand van elkaar voor een goede ontwikkeling.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven om een gezonde groei te bevorderen. In de schaduw kan de plant zich minder goed ontwikkelen en bloeien.

  De Centranthus ruber 'Coccineus' heeft gemiddeld water nodig en moet regelmatig bewaterd worden, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant 1 tot 2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen stimuleren en bestuivers willen aantrekken.

  Ja, Centranthus ruber 'Coccineus' is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders, bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Het zorgt voor een gevarieerde habitat en draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende soorten insecten.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloei kan tot wel 6-8 weken duren. De bloemen zijn rood van kleur en trekken vlinders en bijen aan.

  Ja, de plant Centranthus ruber 'Coccineus' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zonminnende plant die gedijt in zonnige tuinen. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes.

  Nee, de Centranthus ruber 'Coccineus' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de felrode bloemen. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempende werking dankzij hun bladeren en takken. Echter zal de mate van geluidsdemping variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot nabij de grond om de plant compact te houden. Verwijder ook eventuele uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken gedurende het hele jaar.

  Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes, vooral in de zomer. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aanbevolen om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Vermijd zure grond, een neutrale tot licht alkalische bodem is ideaal.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats en kan ook goed groeien in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant heeft geen specifieke bodemvoorkeur.

  In de winter heeft deze plant geen extra bescherming nodig, omdat hij goed winterhard is. Eventueel kan een mulchlaag van bladeren of compost helpen om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge wintermaanden.

  De plant vereist weinig onderhoud en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en snoei na de bloei om de plant gezond te houden. Geef de plant af en toe water, maar vermijd dat de grond te nat wordt.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met een universele meststof. Gebruik hiervoor een organische meststof die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen is gunstig voor deze bloeiende plant omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers als mulch. Breng een laag aan van ongeveer 5 tot 10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels ligt.

  Deze plant groeit het best in een neutrale tot licht alkalische bodem. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Zure bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op aanwezigheid van bijvoorbeeld luizen, trips of rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Als het probleem te groot wordt, kunnen insecticiden gebruikt worden, maar dit wordt afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu en nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Centranthus ruber 'Coccineus' is een vaste plant die bekend staat om zijn felrode bloemen die in dichte trossen bloeien. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie aanvulling is op een vlindertuin of bijenborder. De plant kan tot 60 centimeter hoog worden en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Centranthus ruber 'Coccineus' is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en weinig water nodig heeft. Het is een mooie aanvulling op borders, rotstuinen of langs paden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.