Cerastium tomentosum 'Yo Yo'

Cerastium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cerastium tomentosum 'Yo Yo' is een compacte en bodembedekkende plant met zilvergrijs blad en witte bloemen in de lente en vroege zomer. Het blad voelt zacht en fluweelachtig aan door de beharing. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zon tot halfschaduw. De 'Yo Yo' variant heeft een speelse en kronkelige groeivorm, wat zorgt voor een interessant en decoratief effect in de tuin. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is goed bestand tegen vorst en kan dus prima overleven in koudere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het enige wat nodig is, is af en toe wat water en eventueel wat snoei om de plant in toom te houden.

  "De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 cm in de breedte en 15 cm in de hoogte. Het is een bodembedekker die zich snel verspreidt, dus voldoende ruimte geven is belangrijk. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei."

  Ja, de plant 'Cerastium tomentosum 'Yo Yo' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en robuuste plant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om gezonde groei te bevorderen.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens warme en droge periodes. Controleer regelmatig de grond en zorg ervoor dat deze licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aanbevolen om de plant ongeveer 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die een diversiteit aan insecten wilt aantrekken.

  "Cerastium tomentosum 'Yo Yo' is een bodembedekker die bloemen produceert en bijen en andere bestuivers aantrekt. Het is daarom een aanwinst voor de biodiversiteit in de tuin."

  De plant bloeit van mei tot en met juni en de bloei duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Ja, de bladeren van deze plant zijn eetbaar en kunnen gebruikt worden in salades. Het is echter altijd belangrijk om zeker te zijn van de identiteit van de plant voordat je deze consumeert.

  Ja, de plant heeft dichte, tapijtachtige bladeren die geluid kunnen absorberen. Het kan dus helpen bij het dempen van geluid in de omgeving.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventueel te lang geworden scheuten terug. Snoei in het voorjaar kan de plant stimuleren om opnieuw te groeien en bloeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine beetjes.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid van de plant bevorderen.

  Cerastium tomentosum 'Yo Yo' groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vermijd zware kleigrond. Een lichte en droge bodem kan leiden tot een minder optimale groei van de plant.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien. Vermijd te natte of te droge grond voor deze plantensoort.

  Tuinplanten zoals deze kunnen bescherming nodig hebben tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes om hem te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft een voorkeur voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om de plant compact te houden. Geef de plant in droge periodes voldoende water.

  Tuinplanten zoals Cerastium tomentosum 'Yo Yo' hebben over het algemeen geen speciale bemesting nodig, omdat ze goed gedijen in normale tuingrond. Het is echter aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houdt de dosering in de gaten.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Let op dat de mulchlaag niet te dik is, om verstikking van de plant te voorkomen. Verwijder jaarlijks oude mulch en breng een nieuwe laag aan in het voorjaar.

  De plant groeit het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-balans. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en slakken. Een effectieve manier om deze plaaginsecten te bestrijden is door ze handmatig te verwijderen of door ze te besproeien met een milieuvriendelijke insecticide. Voorkom overmatig vocht en zorg voor voldoende luchtcirculatie om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Cerastium tomentosum 'Yo Yo' is een compacte en bodembedekkende plant met zilvergrijs blad en witte bloemen in de lente en vroege zomer. Het blad voelt zacht en fluweelachtig aan door de beharing. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in zon tot halfschaduw. De 'Yo Yo' variant heeft een speelse en kronkelige groeivorm, wat zorgt voor een interessant en decoratief effect in de tuin. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.