Ceratostigma griffithii

Ceratostigma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ceratostigma griffithii is een bossige, bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende, felblauwe bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De plant heeft smal lancetvormig blad dat groen is, maar in de herfst verandert naar diep rood voordat het afvalt. Het is een mooie aanvulling in de tuin vanwege de kleurrijke bloemen en het decoratieve blad. Ceratostigma griffithii gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen door de nectarrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Ceratostigma griffithii is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en wordt in de winter kaal. Het wordt beschouwd als een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. De plant kan het best overwinteren op een beschutte plek.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Het snoeien van de plant helpt bij het behouden van de vorm en gezondheid ervan.

  "Ceratostigma griffithii heeft gemiddeld zo'n 50 tot 80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en water beschikbaar is voor de plant. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten."

  De plant gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. In de schaduw kan de groei echter minder uitbundig zijn en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is een keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het kan dienen als voedselbron en habitat voor insecten en kleine dieren. Daarnaast kan de plant helpen bij het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan bijdragen aan de diversiteit en gezondheid van de lokale ecosystemen.

  De plant bloeit van juli tot september en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende vochtig blijft, vooral in drogere periodes. Teveel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  Nee, de plant "Ceratostigma griffithii" is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt in tuinen en borders vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft geluidsdempende eigenschappen dankzij de bladeren en stengels die geluidsgolven kunnen absorberen en dempen. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren. Het is een goede keuze voor tuinen en buitenruimtes waar geluidsoverlast een probleem is.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de vorm en grootte te controleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot gewenste hoogte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur water bij de wortels en niet op het blad om schimmelproblemen te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en liefst verrijkt met compost of organisch materiaal. Een mengsel van potgrond voor vaste planten en wat zand is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende, lichtzure bodems met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat, om de beste groeiomstandigheden te creëren. Een regelmatige bemesting met organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant is niet winterhard en heeft daarom bescherming nodig tijdens koude periodes. Het is aan te raden om de plant te bedekken met mulch of bladeren en indien mogelijk in een pot te verplaatsen naar een beschutte locatie. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is redelijk winterhard. Snoei dode takken in het voorjaar en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Voeg organische meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal geschikt is voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rondom de plant, maar vermijd contact met de stengels.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen graag een iets zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad bevordert de gezondheid en groei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op luizen, spintmijten en slakken helpen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of het plaatsen van lokdozen gebruikt worden. Ook is het belangrijk om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig water te geven en voldoende voeding te geven.

 • Omschrijving

  Ceratostigma griffithii is een bossige, bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende, felblauwe bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De plant heeft smal lancetvormig blad dat groen is, maar in de herfst verandert naar diep rood voordat het afvalt. Het is een mooie aanvulling in de tuin vanwege de kleurrijke bloemen en het decoratieve blad. Ceratostigma griffithii gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Het is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen door de nectarrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.