Chaenorhinum grandiflorum

Chaenorhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenorhinum grandiflorum, ook wel bekend als het grote leeuwebekje, is een eenjarige plant met opvallend grote bloemen in verschillende tinten blauw en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen zijn buisvormig en hebben een gele keel. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant in de tuin vanwege de langdurige bloei en het aantrekken van bestuivende insecten. Chaenorhinum grandiflorum gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • "Chaenorhinum grandiflorum" is een bladverliezende plant die niet groenblijvend is. De plant verliest zijn bladeren tijdens de herfst en winter. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme vorst. In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en wat bemesting zal voldoende zijn om deze plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter x 30 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in gedeeltelijke schaduw. Het kan overleven in de schaduw, maar de bloei kan verminderen en de plant kan minder gezond worden. Het is raadzaam om de plant op een zonnige locatie te planten voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid regenval en de temperatuur. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en de hoeveelheid nectar die ze produceren. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant is een goede keuze voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn kleurrijke bloemen. Daarnaast zorgt deze plant ervoor dat er meer variatie ontstaat in de tuin, wat gunstig is voor de algehele biodiversiteit. Tot slot kan deze plant ook gebruikt worden als voedselbron voor sommige insecten en vogels.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen zonlicht.

  De plant Chaenorhinum grandiflorum is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom aangeraden om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te absorberen en kan daardoor een bepaalde mate van geluidsdemping bieden. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is regelmatig snoeien aan te raden. Verwijder uitgebloeide bloemen en dun de plant uit om lucht en licht binnenin te laten doordringen. Snoei in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het regelmatig voeden van de plant met geschikte voedingsstoffen kan de groei en bloei bevorderen.

  Chaenorhinum grandiflorum gedijt het best in goed doorlatende en voedselrijke grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 6.5 en 7.5 is ideaal voor deze plant.

  De standplaats voor deze tuinplant is een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en regelmatig water krijgt. Deze plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan de plant ook worden afgedekt met een doek of speciale winterbescherming. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en lucht blijft krijgen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Het is ook aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulch kan worden gebruikt rond de basis van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook bij het beschermen van de wortels tijdens koud weer. Houd de mulch ongeveer 5-8 cm van de stam om rot en schimmel te voorkomen.

  De Tuinplanten groeien het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of trips. Deze kunnen bestreden worden door het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, of door middel van speciale bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en snel in te grijpen bij tekenen van ongedierte om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Chaenorhinum grandiflorum, ook wel bekend als het grote leeuwebekje, is een eenjarige plant met opvallend grote bloemen in verschillende tinten blauw en paars. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan tot 30 cm hoog worden. De bloemen zijn buisvormig en hebben een gele keel. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant in de tuin vanwege de langdurige bloei en het aantrekken van bestuivende insecten. Chaenorhinum grandiflorum gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.