Chaenorhinum origanifolium

Chaenorhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chaenorhinum origanifolium, ook wel bekend als majoraanbladige leeuwenbek, is een kruidachtige plant met smalle groene bladeren die sterk doen denken aan majoraan. De plant produceert kleine, opvallende paarse bloemen die lijken op de vorm van een leeuwenbekje. Deze plant groeit van nature in droge en rotsachtige gebieden, zoals bergachtige graslanden en steppen. Chaenorhinum origanifolium trekt vaak bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die helpen bij de bestuiving van de bloemen. Het is een bijzondere en decoratieve plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende bodems.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Chaenorhinum origanifolium' is groenblijvend. Dit betekent dat de plant het hele jaar door zijn bladeren behoudt, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan uw tuin, omdat het altijd wat kleur en groenigheid zal toevoegen.

  Deze plant is winterhard tot -5 °C. Het is belangrijk om de plant in de winterperiode goed te beschermen tegen vorst. Een goede mulchlaag kan helpen bij het beschermen van de wortels.

  Ja, de plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen deze plant en anderen te voorzien om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om overbevolking te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het heeft geen direct zonlicht nodig en kan goed gedijen op een plek met weinig licht. Het is een ideale tuinplant voor schaduwrijke plekken.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant één of twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen profiteren van bestuivers.

  Tuinplanten zoals Chaenorhinum origanifolium dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en bladeren. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten organismen. Door deze planten in de tuin te hebben, wordt de biodiversiteit bevorderd.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, Tuinplanten zoals Chaenorhinum origanifolium kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het kan echter variëren per specifieke plant, dus houd de conditie van de plant goed in de gaten.

  Nee, de plant Chaenorhinum origanifolium is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de blaadjes van deze plant kunnen geluid dempen door hun structuur en textuur. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Het is echter niet zo effectief als speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot net boven een nieuwe scheut. Let op dat de snoei niet te diep gaat, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat blijven. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond voor Tuinplanten is geschikt voor de Chaenorhinum origanifolium. Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. De plant gedijt goed in een mix van potgrond met wat zand voor een optimale groei.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, aangezien dit wortelrot kan veroorzaken. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Tuinplanten "Chaenorhinum origanifolium" houdt van een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst om schade te voorkomen. Je kunt de plant bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Daarnaast is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen tegen koude wind.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Regelmatig water geven tijdens droge periodes en bemesten in het voorjaar zal de bloei bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  Tuinplanten zoals Chaenorhinum origanifolium hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een optimale bloei en groei.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het kan ook de bodemtemperatuur reguleren en voedingsstoffen toevoegen aan de grond. Het is belangrijk om de mulch regelmatig te vervangen om de gezondheid van de planten te behouden.

  Tuinplanten gedijen het beste op een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een goed luchtige en goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen of spint. Eventueel kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Houd de plant goed verzorgd en gezond, want gezonde planten zijn minder vatbaar voor plagen.

 • Omschrijving

  Chaenorhinum origanifolium, ook wel bekend als majoraanbladige leeuwenbek, is een kruidachtige plant met smalle groene bladeren die sterk doen denken aan majoraan. De plant produceert kleine, opvallende paarse bloemen die lijken op de vorm van een leeuwenbekje. Deze plant groeit van nature in droge en rotsachtige gebieden, zoals bergachtige graslanden en steppen. Chaenorhinum origanifolium trekt vaak bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, die helpen bij de bestuiving van de bloemen. Het is een bijzondere en decoratieve plant die goed gedijt in zonnige en goed doorlatende bodems.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.