Tanacetum (Coccineum Grp) 'James Kelway'

Tanacetum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tanacetum (Coccineum Grp) 'James Kelway' is een vaste plant met fijn verdeeld blad en felrode bloemen die op kleine madeliefjes lijken. De plant groeit compact en bloeit in de zomermaanden. 'James Kelway' is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders en staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze soort kan ook gebruikt worden in bloemstukken of droogboeketten. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tanacetum 'James Kelway' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter. Het is daarom een goede keuze voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin gedurende het groeiseizoen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Bescherming tegen strenge vorst kan nodig zijn in koudere klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een compacte groei.

  Tanacetum heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig tussen andere planten. Het is belangrijk om voldoende luchtstroom rondom de plant te hebben. Zorg dus voor voldoende ruimte bij het planten.

  Ja, Tanacetum (Coccineum Grp) 'James Kelway' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt in gedeeltelijke schaduw. Het is daarom een goede keuze voor plekken in de tuin waar de zon niet de hele dag schijnt.

  Tanacetum 'James Kelway' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en de zoete geur. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tanacetum 'James Kelway' trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan met zijn mooie bloemen en nectar. Hierdoor bevordert het de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Tanacetum (Coccineum Grp) 'James Kelway' behoort tot de Tuinplanten categorie.

  De plant kan goed tegen volle zon en heeft daar zelfs baat bij. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zuurstofrijke grond is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant in te nemen, aangezien het giftige stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is dus beter om deze plant niet in gerechten te verwerken.

  Ja, vele tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en takken. Echter, de mate van geluidsdemping kan variëren tussen verschillende soorten en variëteiten. Het is raadzaam om meer informatie over specifieke planten op te zoeken voor gedetailleerde informatie over hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Gebruik scherpe snoeischaar voor een mooi resultaat.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen. Vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Plaats de pot op een zonnige locatie voor optimale groei en bloei.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot droge bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschut staat tegen harde wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen sterke vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste in een goed doorlatende bodem en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant in het voorjaar te bemesten. Verder heeft de plant weinig last van ziektes en plagen.

  Deze plant heeft weinig bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Let op dat je niet te veel bemesting geeft, dit kan de plant schaden.

  Het is aan te raden om de plant goed te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt de plant gezond en gelukkig te houden en bevordert de groei. Mulch kan worden aangebracht in het voorjaar voor een optimale verzorging.

  Deze plant groeit het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  Deze plant is over het algemeen bestand tegen veel voorkomende tuinplagen. Mocht er toch sprake zijn van ongedierte, dan kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecticidale zeep of neemolie worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte helpt bij preventie en vroegtijdige behandeling.

 • Omschrijving

  Tanacetum (Coccineum Grp) 'James Kelway' is een vaste plant met fijn verdeeld blad en felrode bloemen die op kleine madeliefjes lijken. De plant groeit compact en bloeit in de zomermaanden. 'James Kelway' is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders en staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Deze soort kan ook gebruikt worden in bloemstukken of droogboeketten. Het is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.