Tanacetum (Coccineum Grp) 'Robinson's Red'

Tanacetum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tanacetum 'Robinson's Red' is een vaste plant met mooie donkerrode bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant bloeit in de zomer en trekt veel bijen en vlinders aan. Het blad is fijn en geurig, waardoor het een fijne toevoeging is aan de tuin. 'Robinson's Red' gedijt goed in de volle zon en is ook droogtetolerant. Deze plant kan worden gebruikt als bodembedekker of als borderplant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tanacetum (Coccineum Grp) 'Robinson's Red' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Je kunt hem dus het beste beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Tanacetum (Coccineum Grp) 'Robinson's Red' is een mooie toevoeging aan de tuin.

  Deze plant is heel makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste grondsoorten en standplaatsen. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden.

  "Voor deze plant is het aan te raden om 40-50 cm ruimte te houden tussen elke plant. Ze hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt."

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien. In de volle schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  Tanacetum 'Robinson's Red' heeft gemiddeld water nodig en moet niet te vaak worden bewaterd. In de zomerperiode is het aan te raden om de plant eens per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt daarmee deze nuttige insecten aan. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit en de bestuiving van bloemen. Het helpt bij het behouden van een gezonde ecosysteem in de tuin.

  Ja, planten zoals de Tanacetum (Coccineum Grp) 'Robinson's Red' kunnen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in tuinen. Ze trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, wat helpt bij de bestuiving van andere planten en het in stand houden van lokale ecosystemen. Daarnaast kunnen ze zorgen voor variatie in de tuin en beschutting bieden aan kleine dieren.

  Deze plant bloeit normaal gesproken in de maanden juni tot september en de bloei kan tot wel 2 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Zorg wel voor voldoende water en voedingsstoffen, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant Tanacetum (Coccineum Grp) 'Robinson's Red' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is een decoratieve tuinplant en dient voornamelijk als sierplant in de tuin. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek als eetbaar worden beschouwd.

  Ja, veel tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen door het absorberen van geluidsgolven. Deze eigenschap kan helpen om geluid te verminderen en een rustige omgeving te creëren in uw tuin. Het is echter belangrijk om te weten dat het effect van geluidsdemping afhankelijk is van verschillende factoren zoals de dichtheid en hoogte van de beplanting.

 • Het snoeien van deze plant dient na de bloei te gebeuren om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en knip lange, slappe stengels terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Vermijd snoeien in het najaar, zodat de plant in de winter voldoende bescherming heeft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren om ziektes te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond verrijkt met meststoffen is ideaal voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant heeft graag een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Pas op met te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant heeft geen speciale winterbescherming nodig en is bestand tegen de kou. Als de grond goed gedraineerd is, zal de plant de winter goed doorstaan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een evenwichtige bemesting met een universele meststof in het voorjaar. Extra voeding kan worden gegeven tijdens de bloeiperiode om de plant gezond en mooi te houden. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de wortelzone wordt verspreid en niet direct op de bladeren terechtkomt.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen met een laag mulch om de wortels tegen vorst te beschermen. Mulch helpt ook bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei rond de plant. Het kan worden aangebracht in het vroege voorjaar en worden ververst indien nodig.

  De zuurgraad van de bodem waar de plant groeit, moet neutraal tot licht alkalisch zijn. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen. Zure grond kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten of het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plaaginsecten en ze ook handmatig verwijderen kan ook helpen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van dode plantenresten en het handhaven van een goede luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Tanacetum 'Robinson's Red' is een vaste plant met mooie donkerrode bloemen die lijken op madeliefjes. Deze plant bloeit in de zomer en trekt veel bijen en vlinders aan. Het blad is fijn en geurig, waardoor het een fijne toevoeging is aan de tuin. 'Robinson's Red' gedijt goed in de volle zon en is ook droogtetolerant. Deze plant kan worden gebruikt als bodembedekker of als borderplant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.