Leucanthemum (Superbum Grp) 'Silberprinzesschen'

Leucanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leucanthemum 'Silberprinzesschen' is een compacte en bossige vaste plant met opvallende, witte bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen bloeien vanaf de vroege zomer tot in de herfst en zijn geliefd bij bijen en vlinders. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en staat graag in de volle zon tot halfschaduw. 'Silberprinzesschen' is goed winterhard en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Het is een sierlijke en makkelijk te onderhouden tuinplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die elk voorjaar weer opnieuw uitloopt.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen weerstaan tot -20 graden Celsius. Hierdoor kan hij goed gedijen in koude klimaten en blijft hij groen gedurende de wintermaanden. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig bescherming nodig heeft tegen vorst.

  Ja, Leucanthemums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en doen het goed in de tuin. Ze hebben weinig verzorging nodig en kunnen goed groeien in de meeste bodemsoorten en klimaten. Het is belangrijk om ze regelmatig te snoeien om de bloei te stimuleren.

  Leucanthemum (Superbum Grp) 'Silberprinzesschen' heeft ongeveer een vierkante meter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en niet overwoekerd raakt door andere planten in de tuin. Het is ook aan te raden om regelmatig te snoeien om de plant in vorm te houden.

  Nee, Leucanthemum 'Silberprinzesschen' groeit het best in de volle zon. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Kies daarom een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water indien nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die gericht is op het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Leucanthemum is een populaire tuinplant die bijen en vlinders aantrekt, wat bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Het kan helpen om een gezonde en diverse omgeving te creëren voor verschillende insecten.

  De 'Silberprinzesschen' bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken. De plant geeft mooie bloemen die lang aanhouden in de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg ook voor een goed doorlatende grond.

  Nee, Leucanthemum (Superbum Grp) 'Silberprinzesschen' is niet eetbaar en daarom niet geschikt voor consumptie. Het is een decoratieve plant die meestal in de tuin wordt geplant vanwege de mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, tuinplanten kunnen een beperkte hoeveelheid geluid absorberen. Het is echter belangrijk op te merken dat de geluidsdempende eigenschappen van planten over het algemeen beperkt zijn in vergelijking met speciale geluidsisolerende materialen.

 • Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om een mooie vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond om optimale groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om breken van de stelen te voorkomen.

  Deze plant heeft over het algemeen weinig winterbescherming nodig, omdat het goed bestand is tegen koude temperaturen. In strenge winters kunnen mulchen met bladeren rond de basis van de plant nuttig zijn. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Zorg voor regelmatig water geven en de grond goed doorlatend houden. Snoei eventueel uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Leucanthemum 'Silberprinzesschen' heeft een matige tot hoge behoeften aan voedingsstoffen. Gebruik een meststof met een gemiddeld stikstofgehalte om een gezonde groei te bevorderen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de bloei en algemene gezondheid van de plant bevorderen.

  Het wordt aanbevolen om deze plant te mulchen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels wordt opgehoopt.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. De zuurgraad van de bodem moet tussen de 6,0 en 7,5 liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen. Deze kunnen worden bestreden door ze handmatig te verwijderen of met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen. Probeer de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Leucanthemum 'Silberprinzesschen' is een compacte en bossige vaste plant met opvallende, witte bloemen en een geel hartje in het midden. De bloemen bloeien vanaf de vroege zomer tot in de herfst en zijn geliefd bij bijen en vlinders. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en staat graag in de volle zon tot halfschaduw. 'Silberprinzesschen' is goed winterhard en kan zowel in borders als in potten worden geplant. Het is een sierlijke en makkelijk te onderhouden tuinplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.