Leucanthemum (Superbum Grp) 'Wirral Supreme'

Leucanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leucanthemum 'Wirral Supreme' er en smuk staude med store, hvide marguerite lignende blomster og en gul midte. Blomsterne står på lange, stærke stilke og blomstrer fra forår til efterår. Denne plante trives i fuld sol og er velegnet til bede eller som afskæringsblomst. 'Wirral Supreme' tiltrækker også sommerfugle og bier og er nem at vedligeholde. Et smukt tilskud til enhver have!

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Leucanthemum 'Wirral Supreme' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der mister sit løv om vinteren. Derfor anbefales det at beskære planten tilbage om efteråret.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod ekstrem frost. Denne plante kan overleve om vinteren, så længe den får den rette pleje.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Så længe planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, vil den trives godt. Det er en stærk havplante, der ikke vil give mange problemer.

  Leucanthemum 'Wirral Supreme' har brug for cirka 30 til 50 cm plads for at vokse godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre godt. Plant dem på et solrigt sted i veldrænet jord for det bedste resultat.

  Leucanthemums trives bedst i fuld sol, men kan også vokse godt i let skygge. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at forblive sund. I skyggen vil planten producere færre blomster, men vil stadig vokse godt.

  Leucanthemum har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejret. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Om sommeren kan det være nødvendigt at give mere vand end om vinteren.

  Ja, Leucanthemum planter tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare blomster med nektar, de producerer. Disse planter er derfor meget attraktive for bestøvere i haven. Leucanthemum ('Shasta Daisy') er en almindelig sort, der hører til denne gruppe.

  Leucanthemum bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Blomsterne tilbyder mad og skjulesteder til gavnlige insekter. Det sikrer en sund have-økosystem.

  Leucanthemum blomstrer normalt fra juni til august. Blomstringen kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Leucanthemum (Superbum Gruppe) 'Wirral Supreme' kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder.

  Nej, Leucanthemum (Superbum Grp) 'Wirral Supreme' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes for blomsterne. Det anbefales ikke at spise denne plante.

  Ja, som haveplante har denne plante ikke lyddæmpende egenskaber. Planten absorberer måske lidt lyd, men det er ikke dens primære funktion. Den primære funktion af denne plante er at tilføje skønhed og farve til haven.

 • Haveplanter som disse bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare deres form og vitalitet. Fjern døde blomster og tynd planten ud for at lade luft og lys komme til. Forynge planten ved at klippe ældre stængler helt ned til jorden.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Vand ved rødderne og undgå bladene for at forhindre skimmelsvækst.

  De Leucanthemum (Superbum Grp) 'Wirral Supreme' trives godt i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver gennemblødt. Omplant planten om nødvendigt i ny pottemuld for at fremme væksten.

  Denne plante foretrækker frugtbar, veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. Sørg for en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 for optimal vækst.

  Leucanthemum (Superbum Grp) 'Wirral Supreme' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Denne haveplante kan trives godt i bede eller som en del af en blomsterhave.

  For at beskytte planten om vinteren, kan du overveje at lægge et tykt lag muld rundt om rødderne. Du kan også dække planten med et beskyttende klæde eller vlies. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten kræver minimal vedligeholdelse og trives bedst i veldrænet jord i fuld sol. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen. Om vinteren anbefales det at dække planten med muld for at beskytte den mod frost.

  For en god vækst og blomstring af denne plante anbefales det at tilføje organisk gødning om foråret. Gødning med et højere fosforindhold fremmer blomstdannelsen. Overgødning kan føre til for meget vækst af blade og færre blomster.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller barkflis kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at muldlaget ikke kommer i kontakt med plantens stængler. Forny muldlaget årligt om foråret.

  Leucanthemum (Superbum Grp) 'Wirral Supreme' trives bedst i neutral til let sur jord. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for denne plante.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Leucanthemum (Superbum Grp) 'Wirral Supreme', kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin. Derudover er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Endelig kan en god jordstruktur og tilstrækkelig gødning hjælpe med at holde planten sund og modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Leucanthemum 'Wirral Supreme' er en smuk staude med store, hvide marguerite lignende blomster og en gul midte. Blomsterne står på lange, stærke stilke og blomstrer fra forår til efterår. Denne plante trives i fuld sol og er velegnet til bede eller som afskæringsblomst. 'Wirral Supreme' tiltrækker også sommerfugle og bier og er nem at vedligeholde. Et smukt tilskud til enhver have!

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.