Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Duchess of Edinburgh'

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'Duchess of Edinburgh' er en smuk flerårig plante med dobbelte blomster i en blød lyserød farve. Denne plante blomstrer sent på sommeren og efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har en let sød duft og er perfekte til at tilføje farve til haven. 'Duchess of Edinburgh' trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskygge beliggenhed. Denne Chrysanthemum er en fryd for enhver have og ser også smuk ud i blomsterbuketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Duchess of Edinburgh' er ikke en stedsegrøn plante. Det er en haveplante, der ikke beholder sine blade om vinteren og normalt skyder igen om foråret.

  Denne plante er vinterhård op til ca. -10 grader Celsius. Det er vigtigt at give ekstra beskyttelse under strenge frostperioder, såsom muld eller en beskyttelsesovertræk. Denne plante trives bedst når den plantes direkte i jorden.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg dog for, at jorden er godt drænet, og at planten får tilstrækkeligt med sollys. Regelmæssig vanding og beskæring kan hjælpe med at holde planten sund.

  Chrysanthemums har brug for mindst 30 centimeter plads mellem hinanden for at vokse godt. Sørg også for, at de får tilstrækkeligt med lys og luft. Planterne bør plantes i veldrænet jord.

  Krysantemum trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil de producere færre blomster og kan vokse svagere. Derfor anbefales det at plante krysantemum et sted med tilstrækkeligt sollys.

  Chrysanthemum 'Duchess of Edinburgh' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig ved at give vand 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at kontrollere, om jorden føles tør, inden du giver vand igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster. Det er et smukt tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække insekter. Blomsterne er en værdifuld fødekilde for disse nyttige bestøvere.

  Haveplanter som denne Chrysanthemum kan være en farverig tilføjelse til haven og kan tiltrække bier og andre bestøvere. Dette kan bidrage til biodiversiteten i haven. Generelt bidrager blomstrende planter som denne til et sundere miljø for forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer i månederne september og oktober. Blomstringsperioden varer normalt omkring 4 til 6 uger.

  Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Duchess of Edinburgh' kan tåle fuld sol godt. Det er en haveplante, der trives godt i direkte sollys. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarpt eftermiddagssol.

  Nogle krysantemum er spiselige, men det anbefales ikke at indtage dem, medmindre de er specifikt dyrket til kulinariske formål. Det er vigtigt kun at spise planter, der er sikre at indtage.

  Ja, Chrysanthemum planter har en lyddæmpende effekt takket være deres blade og blomster, der absorberer og reflekterer lydbølger. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Du kan beskære denne plante om foråret for at fremme væksten. Fjern døde blomster og grene for at holde planten sund. Klip stænglerne tilbage til lige over jorden for at holde planten kompakt.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten ved basen og undgå at sprøjte vand på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Duchess of Edinburgh' trives godt i veldrænet pottejord. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug gerne en pottejord specielt til haveplanter.

  Jordkvaliteten skal være godt gennemtrængelig og frugtbar. Det er vigtigt, at jorden holder på fugten, men også lader vand passere godt igennem. Sørg for god dræning og tilsæt kompost eller organisk gødning for optimal vækst.

  'Duchess of Edinburgh' trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Chrysanthemum (Rubellum Grp) 'Duchess of Edinburgh' har brug for vinterbeskyttelse, såsom at dække den med et tykt lag muld eller placere en beskyttende folie for at forhindre frostskader. Sørg for at beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer for at holde planten sund i løbet af vinteren. Det anbefales også at placere planten et beskyttet sted for at beskytte den mod hård vind og kulde.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær gamle stængler til jorden om foråret.

  Have brug for at regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen, men vær forsigtig med at overgøde for at undgå skader. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og timing af gødning.

  Mulch er gavnligt for denne plante, da det holder jorden fugtig og undertrykker ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis som mulch. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer direkte op mod plantens stængler for at undgå rådne.

  Planten foretrækker en neutral til let sur jord. Jordens surhedsgrad opretholdes bedst ved regelmæssigt at tilføje kompost. En pH-værdi mellem 6.0 og 7.0 er ideel for sund vækst.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan naturlige metoder som brug af mariehøns anvendes. Derudover kan biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie også være effektive. At holde planterne regelmæssigt under opsyn og fjerne angrebne blade kan også hjælpe med at holde skadedyr under kontrol.

 • Beskrivelse

  Chrysanthemum 'Duchess of Edinburgh' er en smuk flerårig plante med dobbelte blomster i en blød lyserød farve. Denne plante blomstrer sent på sommeren og efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Blomsterne har en let sød duft og er perfekte til at tilføje farve til haven. 'Duchess of Edinburgh' trives bedst i veldrænet jord og en solrig til halvskygge beliggenhed. Denne Chrysanthemum er en fryd for enhver have og ser også smuk ud i blomsterbuketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.