Actaea simplex 'White Pearl'

Actaea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Actaea simplex 'White Pearl' is een prachtige vaste plant met opvallende witte bloemtrossen die lijken op parels. De plant groeit in de schaduw en bloeit in de late zomer en herfst, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin wanneer andere planten uitgebloeid zijn. De bladeren zijn diep ingesneden en geven een speels effect aan het geheel. De Actaea simplex 'White Pearl' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het ook nog eens een waardevolle plant is voor de biodiversiteit in de tuin. Na de bloei vormt de plant decoratieve bessen die zwarte bessen lijken, wat zorgt voor een mooie toevoeging aan het herfstlandschap.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Actaea simplex 'White Pearl' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot leven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens koude weersomstandigheden. Het is aan te raden om mulch of stro rond de plant te leggen om de wortels te beschermen tegen vorst.

  Ja, 'White Pearl' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige, humusrijke grond en gedeeltelijke schaduw. Regelmatig water geven en de plant beschermen tegen harde wind is aanbevolen.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 60 tot 80 centimeter in de breedte en 100 tot 150 centimeter in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in vochtige, goed doorlatende grond.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving en kan zelfs gedijen in volledige schaduw. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant te beschermen tegen felle zonnestralen. De plant kan goed gedijen onder bomen of in de buurt van hoge struiken.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken. Planten die vlinders en bijen aantrekken helpen bij het behoud van biodiversiteit en het bevorderen van een gezonde tuinomgeving.

  Ja, 'White Pearl' is goed voor de biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgen de bessen voor voedsel voor vogels en kleine dieren. De plant draagt bij aan een gevarieerde en gezonde tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juli en augustus en de bloei kan duren tot ongeveer vier weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Het zonlicht zal helpen om de bloemen goed te laten groeien en bloeien.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet op te eten vanwege de schadelijke effecten op de gezondheid. Het is verstandig om kinderen en huisdieren uit de buurt van deze plant te houden.

  Tuinplanten zoals de Actaea simplex 'White Pearl' hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk gericht op het verfraaien van de tuin en het aantrekken van insecten. Andere planten of materialen kunnen meer geschikt zijn voor geluidsdemping in de tuin.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar door het verwijderen van dode of beschadigde stelen. Verwijder ook uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren. Snoei tot vlak boven de grond om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  Voor de beste groeiresultaten heeft de plant potgrond nodig die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond die vochtig is, maar niet te nat. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om een gezonde groei te bevorderen.

  De plant houdt van een standplaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Actaea simplex 'White Pearl' hebben in de winter vaak bescherming nodig, vooral als de vorst intens is. Bedek de plant met mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen bevriezing. Daarnaast kunt u ook een beschermende doek of fleece gebruiken om de plant te beschermen tegen koude wind en vorst.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het algemeen behoefte aan een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een algemene meststof. Gebruik een meststof met een gebalanceerde formule, bijvoorbeeld 10-10-10, om de groei en bloei te stimuleren. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en moet vermeden worden.

  Mulch kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen bij deze tuinplant. Het kan ook bescherming bieden tegen extreme temperaturen en vorst in de winter. Het best om mulch in het voorjaar aan te brengen rond de plant.

  De Tuinplanten Cultuur en Bodemwebsite beveelt een zure bodem aan voor optimale groei. De zuurgraad van de bodem kan worden gemeten met een pH-meter om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig maatregelen te nemen om de pH-waarde aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke middelen zoals neemolie, pyrethrum of knoflookspray worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Ten slotte kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen worden ingezet als natuurlijke vijanden van schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  De Actaea simplex 'White Pearl' is een prachtige vaste plant met opvallende witte bloemtrossen die lijken op parels. De plant groeit in de schaduw en bloeit in de late zomer en herfst, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin wanneer andere planten uitgebloeid zijn. De bladeren zijn diep ingesneden en geven een speels effect aan het geheel. De Actaea simplex 'White Pearl' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het ook nog eens een waardevolle plant is voor de biodiversiteit in de tuin. Na de bloei vormt de plant decoratieve bessen die zwarte bessen lijken, wat zorgt voor een mooie toevoeging aan het herfstlandschap.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.