Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' is een winterharde en langbloeiende klimplant met paarsblauwe bloemen die van juni tot september bloeien. Deze Clematis heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 120 cm. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Wyevale' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en gezonde groei van deze prachtige Clematis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter. Het is een klimplant die voornamelijk bloeit in de zomermaanden.

  Deze Clematis plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in koudere klimaten. Het is aan te raden om de plant te beschermen met mulch of een beschermende laag stro.

  Clematis uit de Heracleifolia Grp is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar voor optimale groei. Snoei jaarlijks in het vroege voorjaar om de plant gezond te houden.

  Clematis heeft ruimte nodig voor zijn wortels om goed te groeien, dus een ruime pot of tuinperk is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te strekken en te klimmen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Clematis Heracleifolia Groep planten groeien het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze planten op een zonnige plek te planten voor het beste resultaat.

  De Clematis plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' heeft bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een waardevolle plant voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het helpt bij het bestuiven van andere planten in de omgeving.

  Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' is een tuinplant die bijdraagt aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals vlinders en bijen met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloeiperiode kan tot wel 6 tot 8 weken duren.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die graag een zonnige standplaats heeft. Zorg wel voor voldoende water en voeding.

  Nee, Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' is niet eetbaar. Net als de meeste Clematis-soorten, kunnen de bladeren en bloemen van deze plant giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het is belangrijk om deze planten niet in te nemen.

  Clematis is niet specifiek bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve klimplant voor in de tuin. Andere planten zoals hagen en bomen kunnen effectiever zijn in het dempen van geluid.

 • Snoei de plant in maart tot 30 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder dood hout en dun de plant uit om luchtcirculatie te verbeteren. Bind lange scheuten die niet bloeien vast aan de ondersteuning.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar wel voldoende vochtig blijft. Voeg indien nodig meststoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. De toevoeging van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Clematis Heracleifolia Grp 'Wyevale' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich goed kan ontwikkelen.

  Voor de meeste clematisplanten is winterbescherming niet nodig, maar het kan helpen bij strenge vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voor de winter om uitdroging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voedingsstoffen door af en toe mest te geven. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' heeft behoefte aan voedzame en goed doorlatende grond. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei. Vermijd overbemesting om problemen met de plant te voorkomen.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik bijvoorbeeld compost, stro of boomschors. Dit zal de plant helpen gezond te blijven en goed te groeien.

  Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' gedijt het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan invloed hebben op de groei en bloei van de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden en eventueel bij te sturen indien nodig.

  Clematis planten kunnen vatbaar zijn voor luizen, bladluizen en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet of kunnen insecticiden zoals neemolie worden gebruikt. Regelmatig controleren en afwassen van de bladeren met water kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Clematis (Heracleifolia Grp) 'Wyevale' is een winterharde en langbloeiende klimplant met paarsblauwe bloemen die van juni tot september bloeien. Deze Clematis heeft een bossige groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 120 cm. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Wyevale' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en gezonde groei van deze prachtige Clematis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.