Clematis integrifolia

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis integrifolia is een klimplant met mooie, opvallende bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen hebben een paars-blauwe kleur en groeien in trossen langs de stengels. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een glanzende uitstraling. Clematis integrifolia is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze plant kan tot ongeveer 1,5 meter hoog worden en is een prachtige toevoeging aan de tuin of het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Clematis integrifolia is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die zijn bladeren verliest in de winter en in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgt. Deze plant is daarom niet het hele jaar door groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij bestand is tegen lichte tot matige vorst. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, de Clematis integrifolia is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en groeit goed in de meeste tuinomstandigheden. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven.

  De Clematis integrifolia heeft een ruime plantomgeving nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en zich uit te kunnen spreiden. Een afstand van ongeveer 50-80 cm tussen planten wordt geadviseerd voor optimale groei.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Een plek met veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is dus aan te raden om de plant op een plek te zetten waar voldoende zonlicht kan komen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is meestal voldoende om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan met zijn bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ook biedt het voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het zorgt voor een gevarieerde en natuurlijke omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. In de zomer kan wat extra water nodig zijn tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Clematis integrifolia is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant in te slikken vanwege mogelijke giftigheid. Het is het beste om deze plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Ja, de Clematis integrifolia heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn mooie bloemen en klimmende groeiwijze.

 • Snoei de plant na de bloei in de zomer om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de zijtakken tot ongeveer vijf centimeter van de hoofdtak af. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en goed te bloeien.

  De Clematis integrifolia houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water zonder dat de grond te nat wordt. Vooral tijdens droge periodes is het belangrijk om de plant voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig meststoffen voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg voor een bodem met voldoende humus en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte of te droge grond, dit kan problemen veroorzaken voor de plantengroei.

  De Tuinplanten heeft een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats nodig en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende ruimte voor de plant om te groeien en te klimmen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en kou. Je kunt de basis van de plant bedekken met bladeren of stro en een laag mulch aanbrengen. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte plek tijdens de wintermaanden.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Knip dode of beschadigde takken regelmatig weg om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant niet te veel om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van deze plant. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Laat echter wat ruimte rond de stam vrij om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is regelmatige inspectie essentieel om vroegtijdig plagen op te merken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van bladluizen. Ook kunt u overwegen om insecticidale zeep te gebruiken als de plaag te groot wordt.

 • Omschrijving

  Clematis integrifolia is een klimplant met mooie, opvallende bloemen die bloeien in de zomermaanden. De bloemen hebben een paars-blauwe kleur en groeien in trossen langs de stengels. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een glanzende uitstraling. Clematis integrifolia is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze plant kan tot ongeveer 1,5 meter hoog worden en is een prachtige toevoeging aan de tuin of het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.