Clematis (Heracleifolia Grp) 'Mrs Robert Brydon'

Clematis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clematis 'Mrs Robert Brydon' er en klatreplante med en opadgående vækst og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Blomsterne er lilla-lilla i farven med en behagelig vaniljeduft og blomstrer om sommeren og tidlig efterår. Bladene er grønne og fjerede i form, hvilket giver en elegant udseende. Denne Clematis-sort trives på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Det er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse, hvor den kan vokse op ad en pergola, en mur eller et hegn.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Clematis 'Mrs Robert Brydon' er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en haveplante, der trives godt om sommeren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten godt ved ekstrem frost.

  Clematis er generelt lette at vedligeholde og kan trives i forskellige typer jord og placeringer. Regelmæssig beskæring efter blomstringen sikrer en sund vækst og blomstring af planten. Giv planten tilstrækkeligt med vand og sørg for tilstrækkelig sollys.

  Clematis har brug for plads til at vokse og brede sig ud. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og omkring 30 centimeter til en meter plads omkring planten. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Clematis (Heracleifolia Grp) 'Mrs Robert Brydon' trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan væksten være begrænset, og der kan vises færre blomster. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Clematis planten har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. I sommerperioden kan det være nødvendigt med mere vand til planten på grund af varmen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og farven på blomsterne. Det er et godt valg til en have, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Clematis (Heracleifolia Grp) 'Mrs Robert Brydon' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier og sommerfugle med dens nektarrige blomster. Det giver ekstra fødekilder og skjulesteder for forskellige insekter i haven. Denne plante kan derfor helt sikkert betragtes som positiv for biodiversiteten.

  Clematis blomstrer fra juli til september og har en blomstringsperiode på cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig i tørre perioder. Planten vil trives godt i solen, hvis disse behov opfyldes.

  Nej, planten er ikke spiselige og kan være skadelige for helbredet, hvis de indtages. Det anbefales ikke at spise planten.

  Ja, Clematisplanter er delvist lyddæmpende på grund af deres blade og stængler, der kan absorbere lydbølger. Dog er effekten ikke så kraftig som hos nogle andre typer planter. Generelt værdsættes Clematisplanter mere for deres blomster og visuelle tiltrækningskraft i haven.

 • Beskær planten om foråret lige efter blomstringen ved at fjerne døde eller beskadigede grene. Klip grenene med blomster til ca. 30 cm over jorden for at fremme væksten. Fjern også tynde og svage skud for at fremme plantens sundhed.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i våd jord. Det anbefales at give vand tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

  For haveplanter er det vigtigt at bruge pottemuld, der er godt vandgennemtrængeligt. Sørg for, at pottemulden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Brug om nødvendigt speciel pottemuld til blomstrende haveplanter.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Den foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for at opnå en sund vækst.

  Clematis (Heracleifolia Grp) 'Mrs Robert Brydon' trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. En skærmet placering anbefales også for at beskytte planten mod hård vind.

  For at beskytte planten mod frost anbefales det at lægge et lag muld omkring plantens base. Du kan også dække planten med væv eller en speciel vinterbetræk. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at lade jorden dræne godt og gøde planten om foråret. Beskær døde grene efter blomstring for at fremme væksten.

  Det er vigtigt at gøde havenplanter regelmæssigt om foråret og sommeren med en generel gødning til blomstrende planter. Brug en gødning med en afbalanceret NPK-forhold for at fremme plantens vækst og blomstring. Sørg for, at planten får tilstrækkelige næringsstoffer for at forblive sund og kunne vokse godt.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale for at holde jorden fugtig og nærende. Mulch hjælper også med at undertrykke ukrudtsvækst og beskytte rødderne mod temperaturændringer. Sørg for, at mulchlaget ikke lægges direkte op mod plantens stam for at undgå råd.

  Clematis (Heracleifolia Grp) 'Mrs Robert Brydon' trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Tilføjelse af organisk materiale kan hjælpe med at opretholde den rette surhedsgrad.

  For denne plante er det vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus og snegle. Disse kan forårsage skade på bladene og blomsterne. Forebyggende foranstaltninger som placering af lokkedåser kan hjælpe med bekæmpelsen af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Clematis 'Mrs Robert Brydon' er en klatreplante med en opadgående vækst og kan nå en højde på cirka 1,5 meter. Blomsterne er lilla-lilla i farven med en behagelig vaniljeduft og blomstrer om sommeren og tidlig efterår. Bladene er grønne og fjerede i form, hvilket giver en elegant udseende. Denne Clematis-sort trives på en solrig til halvskyggefuld placering i fugtig, veldrænet jord. Det er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse, hvor den kan vokse op ad en pergola, en mur eller et hegn.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.